Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

04.01.2016

Ilmasto muuttuu – mitä sitten? Luomuksen uusi näyttely konkretisoi vaikutukset ennen ja nyt!

Mammutteja. Kuva: Salla Mehtälä / Luomus

Helsingin Luonnontieteellisessä museossa avautui marraskuun lopulla uusi pysyvä näyttely, Muutosta ilmassa. Näyttely havainnollistaa vaikuttavin keinoin ilmastonmuutoksia, nykyistä ja menneitä, sekä niiden vaikutusta Suomen luontoon.

  Luonnontieteellisen keskusmuseon eli Luomuksen johtaja Leif Schulman uskoo, että näyttelyssä pääosaa esittävät villamammutit, villasarvikuonot, luolaleijona ja jättiläishirvi – viimeisimmän ilmastonmuutoksen häviäjät – vakuuttavat epäluuloisimmankin vieraan.

  – Ilmasto muuttuu nyt, ja se muuttuu nopeasti. Kotimaiset lajimme linnuista kasveihin reagoivat, ja uusia tulokkaita saapuu nopeammin kuin vuosituhansiin. Muidenkin kuin tutkijoiden on syytä ymmärtää, että ilmastonmuutoksessa ei ole mitään jossiteltavaa, toteaa Schulman.

  Näyttelyn pääosassa on tutkimus, jonka pohjalta esitellään nykyisen ja edellisten ilmastonmuutosten vaikutuksia pohjoiseen luontoon ja lajistoon. Pelkän toteamisen sijaan Muutosta ilmassa etsii keinoja ja ratkaisuja, joiden avulla voidaan sekä sopeutua ilmastonmuutokseen että hillitä sitä – vielä ei ole liian myöhäistä toimia.

  Muutosta ilmassa on Luomuksen ja Helsingin yliopiston tähänastisista näyttelyistä kantaaottavin, ja sitä päivitetään tutkimustiedon karttuessa.

  Muutosta ilmassa -näyttelyyn sukelletaan syvemmin vuoden ensimmäisessä Matkailu kotimaassa -lehdessä, joka ilmestyy viikolla 3. Seuraa uutisointia myös Facebookissa ja Twitterissä.


Tutustu näyttelyyn Luomuksen sivuilla >>

Saana Jaakkola

« Takaisin