Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

25.01.2016

5000 m² edestä taidetta Lappeenrannan keskustaan

Taiteilija Tapio Haapalan teos Rinnakkaisuus on yksi tapahtuman vetonauloista. Kuva: Tapio Haapala.

Lauantaina 13. helmikuuta Lappeenrannan keskustassa avautuu ainutlaatuinen 5000m2-näyttelytapahtuma. Entinen kaupunginteatteri muuntautuu kuuden viikon ajaksi valtavaksi galleriaksi, jossa esillä on yli 100 kuvataiteilijan teoksia tarinoineen.

  Näyttelyidean kehittäjä, lappeenrantalainen kuvataiteilija Jouko Lempinen kuvailee näyttelytapahtumaa todelliseksi kotimaisen nykytaiteen ilotulitukseksi. Idea syntyi vuonna 2014 Lempisen luettua lehdestä kaupungin aikeista purkaa keskustan teatteritalo uuden kaupunginteatterin avauduttua kauppakeskus IsoKristiinan laajennusosaan. Näyttelytapahtuman yhteistyökumppanina ja rahoittajana on Lappeenrannan kaupunki.

Esillä yli 110 upeaa taideteosta

  Taidetapahtuman avoimeen hakuun tuli lähes 200 hakemusta. Mukana ovat muun muassa Annika DahlstenJukka Hakanen, työryhmä Mikko Keinonen, Meeri Koutaniemi ja Mylène MersaultMaria Teeri & Janne NabbTarja Tuupanen sekä Michal Czinege.

  Näyttelyyn valituissa 111 teoskokonaisuudessa on mukana paikkasidonnaista maalaustaidetta, veistoksia, videotaidetta, koruinstallaatioita, perinteisiä maalauksia sekä graffiteja ja muraaleja. Monet teokset ovat jo valmiina odottamassa ovien avautumista; Anne Lehtelän näyttämön kierreportaikkoon taiteilema teippiteos, Marja-Riitta Siimalan ja Heidi Vasaran upea seinämaalaus, kuvassa esiintyvä Tapio Haapalan kaksitilainen Rinnakkaisuus sekä Jussi Valtakarin paikan päällä tehdyt puuveistokset.

5 000m2-näyttelytapahtuma on avoinna 13.2.–27.3.2016 Lappeenrannan entisessä kaupunginteatterissa (Valtakatu 56).


Lue myös: Lappeenranta uudelleenmäärittää teatterikäynnin >>

Saana Jaakkola

« Takaisin