Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

01.02.2016

Helmikuun vinkit kulttuurin kaipuuseen

Keski-Uudenmaan Teatterin vuoden ensimmäinen ensi-ilta Harmaat Pantterit 2 – Käpyhovi Taistelee pyörähtää käyntiin 5. helmikuuta Kerava-salissa. Kuva: Sami Lamberg

Kulttuurivuosi 2016 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Tammikuun tavoin myös helmikuu on täynnä mielenkiintoisia teatteriensi-iltoja, konsertteja ja taidenäyttelyitä – ja jopa eläviä taideteoksia. Poimimme kalenterien kätköistä muutamia esimerkkejä, joiden turvin toivottaa helmikuu tervetulleeksi.

Käpyhovi taistelee Kerava-salissa 5. helmikuuta alkaen

  Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) vuoden ensimmäinen ensi-ilta koittaa perjantaina 5. helmikuuta Kerava-salissa, jolloin estradilla nähdään Harmaat Pantterit 2 – Käpyhovi Taistelee. Näytelmä ottaa huumorin keinoin kantaa vanhainkotien nykyarkeen tehokkuustavoitteiden puristuksessa.

  Käpyhovissa luutuneet toimintatavat ja asenteet on haudattu. Arki soljuu mukavasti erilaisten aktiviteettien merkeissä, ja tulevaisuus näyttää hyvältä ja valoisalta – kunnes kunta ilmoittaa järkyttävän uutisen. Alkaa taistelu, joka on täynnä vauhtia ja yllätyksiä. Pelastuuko vanhainkoti hoidokkien omilla ja omintakeisilla ratkaisuilla?

  Päärooleissa nähdään Anna-Leena Sipilä ja Jussi Lampi. Näytelmän ensi-ilta on 5. helmikuuta Kerava-salissa kello 19.00. Muut esitykset nähdään 7.2.–13.3.2016.


Kahden virtuoosin Kiviä taskussa vierailee Jyväskylässä

  Suosittu, jo vuodesta 2002 loppuunmyydyille saleille esitetty kahden virtuoosinäyttelijän taidonnäyte Kiviä taskussa vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa maanantaina 8. helmikuuta kello 19.00. Näytelmän kaikissa rooleissa nähdään yleisön rakastamat Martti Suosalo ja Mika Nuojua. Vaihdot ovat salamannopeita, ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta kaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin.


Kekkonen tulee Joensuuhun 13. helmikuuta

  Pia Pesosen tekstiin perustuva Kekkonen tulee? on Joensuun kaupunginteatterin kevään 2016 suuren näyttämön uusi aikuisten näytelmä. Pesosen esikoisteos Urho Kekkonen Strasse ilmestyi vuonna 2011. Teos on mainio ajankuva 1960- ja 1970-lukujen Suomesta. Näytelmän juonesta voidaan paljastaa jo sen verran, ettei se Kekkonen koskaan tule, vaikka Allin baarissakin häntä kovasti odotetaan.

Hiljainen ateria Gallen-Kallelan museossa 17. helmikuuta

  Hiljainen ateria on taiteilija Nina Backmanin koolle kutsuma performatiivinen illallinen, joka tutkii ja tarkkailee aistien ja hiljaisuuden suhdetta. Hiljaisen aterian pöydälle jättämistä jäljistä punoutuu kokeellinen teos, joka jää tilaan osaksi näyttelyä Silent Space – Intensified Integrities. Teoksessa yleisöstä tulee osa elävää taideteosta. Ateria noudattaa ajallista järjestystä ja alkaa hetkestä, jolloin taiteilija istuu pöydän ääreen.

  Espoossa sijaitsevan Gallen-Kallelan museon Hiljainen ateria tuotetaan villiyrteistä, ja menun suunnittelee keittiömestari Sami Tallberg. Illalliskortin hintaan sisältyy museon sisäänpääsy ja opastettu kierros näyttelyyn.

  Ensimmäinen Hiljainen ateria tarjoillaan keskiviikkona 17. helmikuuta kello 19.00. Kevään muut kattaukset ovat 16.3., 26.4. ja 11.5.


Kurkista koko Suomen yhteiseen tapahtumakalenteriin >>

Saana Jaakkola

« Takaisin