Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

30.03.2016

Matkailijoita houkutellaan luontoon virtuaalielämysten avulla


Suomen luonnossa koettavia elämyksiä viedään maailmalle virtuaalitodellisuuden keinoin. Virtuaalikokemus tuo elämyksen iholle ja aktivoi matkailijoita jo etukäteen esimerkiksi interaktiivisten tehtävien avulla. Uudessa Virtuaaliluonto-hankkeessa tuotetaan luontoon liittyviä virtuaalitiloja suomalaisen luontomatkailun markkinoinnin tueksi.

Virtuaalilasit päähän ja luontopoluille!

  Kuvat ja videot voidaan kokea virtuaalilasien läpi uskomattoman todentuntuisina – matkailija ikään kuin astuu sisälle kuvaan ja saa konkreettiselta tuntuvia ensivaikutelmia suomalaisesta luonnosta. 

  Matkailija voi uida puhtaissa vesissä, kokeilla paljasjalkajuoksua metsässä tai heittää löylyä saunan lauteilla. Samalla hän saa tietoa näistä palveluista.

Virtuaalinen voi olla myös sosiaalinen

  Virtuaalitodellisuus ei eristä ihmistä ulkomaailmasta, vaan ennemmin mahdollistaa sosiaalisen kanssakäymisen pitkistä välimatkoista huolimatta. Kaveriporukka voi kokoontua virtuaalisessa savusaunassa, heittää löylyä ja välillä vilvoitella lumihangessa kieriskellen.

  Virtuaalitodellisuudessakin keskeistä on potentiaalisten matkailijoiden aktivoiminen ja sitouttaminen. Käyttäjät oppivat tiedostamattaan suomalaisen luontomatkailun mahdollisuuksista ja teemakohtaisesta tarjonnasta ja kiinnostuvat siitä, mitä Suomen luonnolla on heille tarjota. Virtuaalikokemus synnyttää kipinän, joka saa käyttäjän vierailemaan luontokohteissa fyysisesti.

Ensimmäisenä vuorossa vesistöt

  Virtuaaliluonto-hankkeessa tuotetaan pilottikokeiluja ja rakennetaan luontoon liittyviä virtuaalitiloja luontomatkailun markkinoinnin tueksi. Ensimmäisen vuoden aikana hankkeessa keskitytään vesistöihin. Hanketta hallinnoi Lahden ammattikorkeakoulu, ja se toteutetaan yhdessä Haaga-Helian, Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.

  Hankkeen tuotoksia julkaistaan Outdoorsfinland.fi-retkeilyportaalissa.


Outdoorsfinland.fi-retkeilyportaaliin >>

Saana Jaakkola

« Takaisin