Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

05.04.2016

Huhtikuun teatterihelmet: Hamletia, huumoria ja historiaa!

Hamletinkone on KOM-teatterin uuden aulanäyttämön ensimmäinen esitys. Kuvassa Niko Saarela ja Marzi Nyman. Valokuva: Noora Geagea

Kulttimaineen saavuttanut Hamletinkone vihkii käyttöön Helsingin KOM-teatterin jugendaulaan rakennetun aulanäyttämön torstaina 7. huhtikuuta. Huomionarvoisia teatteriensi-iltoja nähdään tällä viikolla ympäri Suomea: Kuopiossa teatteri valtaa tuomiokirkon, Lappeenrannassa Iso paha susi ottaa kantaa vanhemmuuden haasteisiin ja Tampereella ollaan totisesti Terapian tarpeessa.

Niko Saarela & Marzi Nyman = Hamletinkone

  Heiner Müllerin Hamletinkone on kulttimaineeseen kirinnyt modernin näytelmäkirjallisuuden merkkiteos vuodelta 1977. Se kertoo Hamletista, keski-ikäistyvästä vasemmistointellektuellista, joka on sittemmin pettynyt kaikkeen ja kaikkiin – eikä vähiten itseensä. Hamletinkone on raadollista ja raadontuoksuista viihdettä sairaasta maailmasta hopeavadilta tarjoiltuna.

  Hamletinkoneesta esitetään vain kahdeksan näytöstä. Ensi-ilta 7.4. kello 19.00 KOM-aulassa.

Kurkistus Kuopion tuomiokirkon historiaan

  Torstaina 7. huhtikuuta myös Kuopiossa nautitaan ainutlaatuisesta teatteritaiteesta. Kuopion tuomiokirkon 200-vuotisjuhlan kunniaksi kirkko toimii estradina teatteriohjaaja Johanna Sorjosen Kivi kiveltä -näytelmälle. Esityksessä kuljetaan vauhdikkaasti vuosikymmenten läpi kertojanaisen opastuksella. Matkan varrella tutuksi tulevat niin isännät, emännät, rengit ja piiat kuin papit ja piispatkin. Sorjosen ohjaus pöllyttää kirkon nurkkia raikkaalla otteella, ja laulut sekä urkumusiikki käyvät vuoropuhelua eri aikakausien kanssa.

  Kuopion tuomiokirkko vihittiin käyttöön 7.4.1816. Kivi kiveltä -kantaesitys nähdään vuosipäivänä 7.4. klo 19.00.

Iso paha susi ottaa kantaa vanhemmuuteen

  Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 8. huhtikuuta ensi-iltansa saava Iso paha susi on satujen sekametelisoppa ja valtavan hauska sellainen. Tapahtumarikas koko perheen näytelmä on perheiden asialla ja tekee näkyväksi nykyaikaisen vanhemmuuden haasteet. Se ymmärtää niin lasta kuin aikuista, jotka molemmat yrittävät toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

  Ensi-ilta 8.4. Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä kello 18.00.

Terapian tarpeessa vierailee Tampereella

  Lauantaina 9. huhtikuuta Tampereen TTT-Klubilla nähdään teatterivierailu Terapian tarpeessa, musiikilla höystetty ja elämänmakuinen sessio, joka laittaa nauruhermot koetukselle. Elämä tuo yhteen kaksi naista: terapeutin ja ruuhkavuosissa pyörivän perheenäidin. Toinen pelkää yksinäisyyttä, toinen haluaisi joskus nukkua kunnolla.

  Terapian tarpeessa TTT-Klubilla 9.4. kello 19.00.


Kurkista koko Suomen tapahtumatarjontaan täällä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin