Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

05.05.2016

1-vuotias, joka muutti museokulttuurin

Kuva: Museoliitto

Museokortti täyttää tänään helatorstaina 5. toukokuuta 1 vuoden. Ensimmäisen elinvuotensa aikana Museokortteja myytiin huimat 60 000 kappaletta. Tavoite ensimmäiselle vuodelle oli kehitysjohtaja Seppo Honkasen mukaan 20 000.

  Honkanen toteaa tiedotteessaan, että Museokortti on muuttanut museoiden käyttökulttuuria koko maassa. Museoissa käydään nyt entistä useammin.
 
  Positiivinen muutos näkyy museoiden kävijätilastoissa selvästi. Kuluvan vuoden aikana Museokortilla tehdään varovaisimmankin arvion mukaan vähintään 600 000 museokäyntiä.

Liikevaihto ohjataan museoihin

  Vuoden 2016 aikana Museokortin arvioidaan tuottavan suomalaisille museoille jopa 5,5 miljoonan euron arvosta uusia tuloja, sillä Museokortin koko liikevaihto palautetaan museoille niiden käyntimäärien perusteella. Myyntituloja käytetään lisäksi korttijärjestelmän ylläpitämiseen ja museoiden yhteismarkkinointiin.

Luomuksesta Museokortti-kohde
 
  Museokortti-kohteita on Suomessa jo yli 220, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Museoliitto uutisoi hiljattain, että myös Helsingin luonnontieteellinen museo Luomus liittyy lähiaikoina Museokortti-kohteiden joukkoon.

  59 euron hintainen Museokortti on voimassa vuoden ajan ostopäivästä alkaen. 1-vuotissynttäreitä juhlitaan museoissa ympäri Suomea koko viikonlopun ajan, sunnuntaihin 8. toukokuuta asti.


Katso lista Museokortin synttäritapahtumista täällä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin