Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

17.05.2016

ITE-taiteen kesässä kädentaitoja, eläimiä ja katoavia hetkiä

Kuva: Parikkalan Patsaspuisto

Kekseliästä, rentoa ja värikästä ITE-taidetta nähdään tänäkin kesänä ympäri Suomea.

  Kokkolassa esitellään ITE-käsitöiden villiä kirjoa. Riihimäen Metsästysmuseossa aiheina ovat pohjoiset ja eksoottiset eläimet ja Ilomantsissa karhuveistokset. Joensuussa koetaan häivähdys hetkien haurautta, ja Parkano tuo katseenvangitsevia veistoksia puistoihin ja katujen varsille.

Mitä on ITE-taide?

  ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. Lyhenne ITE saadaan sanayhdistelmästä “itse tehty elämä” – ITE-taide on taiteilijan omaan elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta. Suomessa sen tunnetuin teos on Veijo Rönkkösen Patsaspuisto Parikkalassa.

ITE-käsitöitä Kokkolassa

  Kokkolan ITE käsillä -näyttely esittelee, millaista jälkeä syntyy, kun käsityötä ohjaa villi luovuus ja itseilmaisun into.

  Näyttelyn tekniikkakirjo on laaja: mukana on vapaavirkkausta, massiivineuletta, villikirjontaa, huovutusta, kanavatöitä, applikaatioita, kierrätystekstiilikoosteita, romunveistoa, pahvitaittelua ja keramiikkaa.

ITE-käsillä -näyttely Kokkolan ITE-museossa 13.5.–16.10.2016

ITE metsällä ja savannilla

  Riihimäellä nähdään ITE metsällä ja savannilla -kesänäyttely, joka esittelee rinnakkain sekä savannin eläjiä että Suomen luonnosta tuttuja eläimiä. Mukana on ITE-taiteen tunnettuja tekijöitä, kuten Alpo Koivumäki ja Jouko Kinnunen, mutta myös uusia tuttavuuksia.

ITE metsällä ja savannilla -kesänäyttely Suomen Metsästysmuseossa Riihimäellä 12.5.–18.9.2016

Hetkien katoavuutta Joensuussa

  Suomen pienin ja idyllisin ITE-näyttely nähdään Joensuun Artpark Hasanniemessä. Hetken lapsia -näyttely raottaa kuvamuistoja kahden erilaisen miehen merkityksestä ympäröiville yhteisöilleen. Joensuulaisen Sanni Korhosen hauraat teokset koostuvat pudonneista puiden lehdistä.

Hetken lapsia -näyttely Artpark Hasanniemessä Joensuussa 19.6.–10.9.2016

Eti ITE Parkanossa

  Parkanon kaupunkikuvaa ovat jo muutaman kesän ajan rikastuttaneet ITE-taiteilijoiden veistokset, joita on lainattu taiteilijoiden kotipihoilta. Tänä kesänä Parkanon puistoista ja kadunvarsilta voi etsiä ja löytää muun muassa edesmenneen vaasalaisen Edvin Hevonkosken veistoksia.

Eti ITE Parkanon kaupungin kaduilla ja puistoissa 21.5.–30.7.2016

Karhunveistoa Ilomantsissa

  Ilomantsissa kisataan jälleen puunveiston suomenmestaruudesta teemalla Mie ja karhu. Kuka tahansa voi osallistua karhutulkintojen tekoon 31.7. asti kestävässä #miejakarhu -kisassa. Ota itsestäsi karhuaiheinen selfie ja jaa se sosiaalisen median kanavillasi tunnuksella #miejakarhu. Lue täältä, mitä Matkailu kotimaassa -lehdessä kirjoitettiin Ilomantsin Karhufestivaalista.

Mie ja karhu – karhunveiston SM-kilpailu Ilomantsissa 19.–20.8.2016


Tutustu ITE-taiteeseen ja kesän tapahtumiin täällä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin