Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

07.06.2016

Nykytaidetta ja romanttista kartanohistoriaa Wiurilan kesässä

Levottomia unia -näyttely, Kati Immonen: Pullotettu kramppi

Salon Halikossa järjestettävä Wiurilan kesä -tapahtumakokonaisuus yhdistää ainutlaatuisella tavalla Wiurilan kartanomiljöön historian ja suomalaisen nykytaiteen. Erityisen hienoa on, että näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

  Kesän 2016 taidenäyttelykokonaisuudet ovat esillä kartanon monimuotoisissa, Engelin 1800-luvulla suunnittelemissa talousrakennuksissa, jotka on viimein saatu auki suurelle yleisölle. Näyttelytiloina toimivat kartanopihan keskiössä sijaitsevat Vanha Viljamakasiini, Kaariholvin Galleria, Galleria Pääsky ja Avaingalleria, joissa näyttelytilaa on yhteensä 250 m². Galleriatilojen lisäksi näyttelyt levittäytyvät kartanon vanhalle puistoalueelle

Taidenäyttelyiden lisäksi tapahtumia

  Wiurilan kesän ensimmäinen päänäyttely, Levottomia unia, avautuu kaikissa näyttelytiloissa 10.6.2016. Näyttelyssä ovat mukana Roy Aurinko, Katja Härkki, Kati Immonen, Urho Kähkönen, Mailis Saralehto, Johanna Sarparanta, Suvi Toivoniemi, Tiina Palola ja Jaana Lahti-Luopa ja työryhmä ROP (Tuomo Rosenlund, Pekko Orava). Levottomia unia luo rohkean ja raikkaan vuoropuhelun romanttisen kartanomiljöön kanssa. Taiteilijoiden teoksista muodostuu moniääninen ja värikäs kokonaisuus, jossa taiteen materiaalit päivitetään uudelleen ja jossa dynaaminen energia tulee maskuliinisesti esille.

 
Wiurilan talousrakennukset. Kuva: Satu Mäkipuro
  Aamiainen ullakolla, toinen kesän päänäyttelyistä, avataan 22.7.2016. Näyttelyn taiteilijat ovat Anna Hackman, Auli Halttunen, Suvi Mannonen, Jaana Paulus, Reetta Partanen, Elina Sarlin, Silja Selonen, Pasi Vainionpää ja Anna-Mari Vierikko. Aamiainen ullakolla on päänäyttelyistä herkempi ja feminiinisempi. Aistillisuus ja luonto tulevat esille voimakkaasti. Teosten välille syntyy herkkää sisällöllistä keskustelua, joka inhimillisyydessään tukee kypsyvän kesän viipyilevää läsnäoloa.

  Päänäyttelyiden ajan kartanon puistoalueella on esillä Kaisu Koiviston, Timo O. Nenosen ja Tiina Vainion teoksia. Veistokset ja installaatiot kiipeilevät puissa ja levittäytyvät nurmikentille tuoden kiinnostavaa särmää hyvin hoidettuun miljööseen.

  Wiurilan kesän päättää Silmänjuhla, mediataide kylässä -tapahtuma 11.–17.9., joka järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen läänintaiteilija Hannele Romppasen kanssa. Tapahtuma tuo mediataidetta julkisiin tiloihin kartanon alueella ja Salon kaupungin keskustassa.

  Kesän aikana Wiurilassa nautitaan myös jazzista ja tavataan näyttelyiden taiteilijoita. Sunnuntaina 19.6. esiintyy Bowman Trio ja näyttelyt suljetaan 28.8. isojen jazz-jamien säestyksellä. 

Tekemistä päiväksi tai pariksi

  Alueella voi lisäksi vierailla Kartano- ja Hevosvaunumuseossa sekä Puodissa, nauttia Kartanoravintolan antimista, ulkoilla, pelata Wiurila Golfissa. Alueella vierähtää helposti toinenkin päivä, jolloin voi yöpyä Hostellissa


Hevosvaunumuseo. Kuva: Wiurilan kartano
  Kartanon laajassa puistossa kasvaa 150 vanhanajan ruusua osana Helsingin yliopiston Viikin koetilan ruusukokeen kenttätutkimuksia. Puutarhassa kukkii yli 400 alppiruusu- ja atsaleapensasta. Alueella on myös 20 hevosen talli ja Wiurilan Åminne-areenalla järjestetään mm. näyttävät valjakkoajokilpailut. 


Wiurilan kesän sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin