Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

18.07.2016

Harjavallan akvarellibiennaali Emil Cedercreutzin museossa

Emil Cedercreutzin museo. Kuva: Harjavallan kaupunki

  Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa on 2.8.–16.10.2016 esillä kesäkauden näyttely Harjavallan Akvarellibiennaali 2016 – Kotiseutu ja kansainvälisyys. Laaja näyttelykokonaisuus tuo yleisön nähtäville kotimaista ja ulkomaista akvarellitaidetta. Nyt toista kertaa järjestettävä Harjavallan Akvarellibiennaali jatkaa Emil Cedercreutzin museon näyttelytoiminnalle perinteistä akvarellitaiteen esittelyä tuoden tänä vuonna esille kotiseudun ja kansainvälisyyden teemat ja aihepiirin.

  Harjavallan Akvarellibiennaali 2016 – Kotiseutu ja kansainvälisyys -näyttely on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, Huittisten seudun kansalaisopiston ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyönä syntynyt kokonaisuus. Näyttelyssä esillä on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Huittisten seudun kansalaisopiston Harjavallassa järjestämillä vuosittaisilla akvarellikursseilla syntyneitä teoksia vuosilta 2015 ja 2016. Valtakunnallisille kursseille osallistujat ovat kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia eri puolilta Suomea. Intensiivisten maalauskurssien teokset jurytetään biennaalinäyttelyyn, joka järjestetään Emil Cedercreutzin museossa kahden vuoden välein. Kurssien opettajina toimivat suomalaiset akvarellitaiteilijat. Myös opettajien teoksia on nähtävissä näyttelyssä. Nyt avautuvan näyttelyn on juryttänyt Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen koulutustoimikunnan jäsen, akvarellitaiteilija Maikki Haapala.


Erilainen meri, © Maikki Haapala 2015
  Vuonna 2014 Suomen Akvarellitaiteen yhdistys kutsui ensi kerran näyttelyynsä mukaan ulkomaalaisia kuvataiteilijoita Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. Kansainvälistä yhteistyötä jatketaan myös vuoden 2016 biennaalissa, johon on tänä vuonna kutsuttu mukaan yksittäisiä venäläisiä, kiinalaisia ja ukrainalaisia akvarellin mestareita.

  Harjavallan Akvarellibiennaalin 2016 teemaksi on valikoitunut kotiseutu ja kansainvälisyys. Näyttely käsittelee laajaa aihepiiriä monipuolisin näkökulmin. Näyttelyn teoksissa kotiseutu ilmenee konkreettisena lapsuuden maisemana, kotikaupungin katujen vilinänä tai maaseudun kylänraitin kuvauksena, mutta toisaalta se on tulkittu myös laajemmin kotiseutuun liitettynä sielunmaiseman ja tunteen kuvauksena. Sekä kotimaisten että ulkomaisten taiteilijoiden teoksissa käsityksiin kodista yhdistyvät myös luonto ja ihminen osana ympäristöään. Näyttely antaa taiteilijoille mahdollisuuden kuvata kotiseudun ja kansainvälisyyden teemoja omista lähtökohdistaan käsin, mutta samalla se osallistuu aiheensa puolesta myös laajempaan toiseutta koskevaan keskusteluun.

  Emil Cedercreuzin museo perustuu kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin(1879-1949) elämäntyöhön. Museossa on nähtävänä taiteilijakoti Harjula, Maahengen temppeli, Työn jälkeen -veistosnäyttely, Emil Cedercreutzin siluettitaidetta ja taidekokoelma sekä vaihtuvia näyttelyitä. Museon yhteydessä toimii myös museokauppa ja museokahvio.


Emil Cedercreutzin museon sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin