Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

20.07.2016

Yhteislaulun riemua Joensuussa

Musiikki yhdistää ja tuo iloa! Kuva: Laula kanssain -laulujuhlat

  Laula kanssain -laulujuhlat on toista kertaa Joensuussa 4.–6.8.2016 pidettävä valtakunnallinen kuoro- ja kulttuurifestivaali, jossa on mukana kotimaisten esiintyjien lisäksi vieraita Udmurtiasta ja Venäjän Karjalasta. Yhteislaulussa koko kuoro hengittää sisään ja ulos samaan tahtiin yhdistäen laulajat yhdeksi joukoksi kulttuuritaustasta riippumatta. Joensuun kolme päivää kestävä Laula kanssain -juhla on kesän suurimpia yhdessä laulamisen tilaisuuksia. 

  – Kukapa meistä ei olisi huomannut sitä fiilistä, joka kehittyy yhteislaulutilaisuuksissa ihmisten välille, sanoo Itä-Suomen Yliopiston musiikkikasvatuksen lehtori ja kuorokouluttaja Helena Hulmi.

   – Laulaessaan ihminen kokee suurta yhdessäolon tunnetta, hän on toisaalta yksi joukosta, toisaalta oma itsensä. Laulun avulla voi myös kohottaa itsetuntoaan, sillä laulun luomissa mielikuvissa ihminen voi olla kuka tahansa ja missä tahansa. Yhteislaulut antavat laulajilleen puheenaiheita ja muisteluksia, Hulmi toteaa. 

Buranovon mummotkin mukana 

  Udmurtian Buranovon mummot eli babuskit saavuttivat toisen sijan Euroviisufinaalissa vuonna 2012. Yhä ikivetreät mummot esiintyvät perjantaina 5.8. klo 18:30 Joensuun Areenalla ja lauantaina 6.8. klo 11 alkavassa päätapahtumassa Joensuun Laulurinteellä. Päätapahtumassa esiintyvät myös duo KultaSirkut säestäjänä Mika Tarkkonen, Joensuun puhallinorkesteri ja Joensuun EL senioritanssikerho. Lauantai jatkuu kuorollisella pääjuhlalla klo 13:00, jolloin laulujen ja muistojen matkaa tehdään Kulkurin kanteleesta, Evakon lauluun ja Täällä Pohjantähden alla -laulusta Lauantain toivuttuihin, Kesäillan valssiin, Suureen Onneen ja Hetekaan. Laulua jatketaan Iltatuulen viestin kautta Hymyhuuliin ja Syystunnelmiin. Laulumatka päätyy Eronhetki- ja Mun sydämeni tänne jää -lauluihin. Pääjuhla päätyy Maamme-lauluun.

  Jo 4.8. torstaina ja 5.8. perjantaina Joensuun torilla ja laulupuistossa soivat kuoro-, marssi -ja maakuntalaulut. Joensuun ev.lut. kirkossa lauletaan rakkaimpia toivevirsiä ja kuullaan Karjalaisen kansan messu

  5.8. perjantaina Kuplettiklubilla Pakkahuoneella esiintyvät nykyiset Esa Pakarisen ja Jaakko Tepon huumoriperinteen jatkajat. Juontaja on näyttelijä Arto Heikkilä. Klo 19 alkaen Joensuun mahtavassa Areena-hallissa on Karjala laulaa ja soi -iltamat. Areenalla esiintyvät mm. Buranovski babuskit, kansantanssiyhtye Motora sekä Valtimon karjalankielisen leikkikoulun lapset.  Illan päättävät juhlatanssit, joissa tanssittajina tangokuningas Kauko Sipponen ja orkesteri, Rautalankabändi Elmos  sekä EL-karaokemestarit Sani Pääkkönen, Mervi Niinijärvi, Juha Hötti ja Raimo Kylmä

  Suurkuoron laulujen harjoituksia on ollut ympäri maan, ja ne huipentuvat yhteisharjoitukseen 5.8. klo 16 ja 6.8. klo 9. Mukaan pääsevät myös yksittäiset laulajat.  Laula kanssain -laulujuhlien sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin