Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

18.08.2016

100-vuotiaan Suomen kunniaksi neljä Luonnon päivää vuonna 2017

Suomen luonnosta voi nauttia monella tavalla. Kuva: Eeva Oksman

  Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017 suomalaiset kutsutaan juhlimaan upeinta luontoamme neljänä Luonnon päivänä.  Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön, nautitaan luonnonkukkien päivästä ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.

  Suomen luonnon päivää juhlittiin tänä syksynä jo neljättä kertaa.Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii Suomen luonnon päivän suojelijana vuosina 2016 ja 2017.

  Suomen luonnon päivä on alun perin Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke. Edellisvuosien tapaan päivää tänäkin vuonna päivää oli rakentamassa yli 70 tapahtumajärjestäjää kyläyhdistyksistä ja järjestöistä ministeriöihin. Suomen luonnon päivää juhlittiin lukuisilla erilaisella teemaretkellä, talkoissa ja lapsiperheiden luontojuhlissa. 


Suomen Luonnon Päivien sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin