Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

23.09.2016

Slow Food -festivaali Fiskarsin Ruukissa 1.–2.10.2016

Kaikki festivaalilla myynnissä olevat tuotteet on joko viljelty tai jalostettu läntisellä Uudellamaalla. Kuva: Slow Food Västnyland

  Jo kahdeksatta kertaa Fiskarsin Ruukissa järjestettävää Slow Food -festivaalia vietetään lauantaina ja sunnuntaina 1.–2.10.2016 klo 10–16. Tapahtumaa on kiitetty lämpimästä tunnelmasta ja runsaasta, koko Länsi-Uusimaan kattavasta  lähituotteiden tarjonnasta. Tänä vuonna Raaseporin Pohjan kylään saapuu yli 70 toimijaa ja myyjää esittelemään toinen toistaan herkullisempia tuotteita. Viime vuonna Suomen suurimmilla lähiruokamarkkinoilla vieraili 8000 kävijää. 

Lasten Slow Food

  Festivaalin aikana lapsille on maksutonta ohjelmaa, kuten hauskoja askartelupajoja luonnon materiaaleista sekä opastettuja puulajipolkukierroksia. Suomenkielisessä Makukoulussa maistellaan viittä perusmakua ja tunnustellaan aistien vaikutusta makukokemukseen. Ulkona Seuraintalo Lukaalin vieressä on luvassa poniratsastusta pientä maksua vastaan.
 
Vinkkejä ja neuvoja aikuisille

  Slow Food Västnyland jakaa sianlihan kasvatuksen nykytilasta kertovaa esittettä yhdistyksen kahvilassa Mustassa Salissa. Esitteestä selviää mm. voiko tavallinen ihminen hankkia oman kotipossun. 
 
  Pop up -keittiö "Kokkauspiste" nousee Valkoiseen Saliin. Siellä paikkakunnan kokit pitävät kokkausnäytöksiä kumpanankin festivaalipäivänä klo 10:30–15:30.
 
  Finlands Svenska Marthaförbund tarjoaa kotitalousneuvontaa, joten heiltä voi kysyä ruoasta tai muista kodin asioista. Lisäksi esillä on perunanäyttely ja aivan uusi ruokakulttuurijulkaisu.

Tapahtuma on kävijöille maksuton, mutta parkkialueella on kahden euron pysäköintimaksu.


Lue lisää >>

Eeva Oksman

« Takaisin