Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

05.10.2016

XV Ja kitara soi -festivaali Lappeenrannassa

Ja kitara soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen kitaroineen. Kuva: Maarit Kytöharju

  Lappeenrannassa 9.–13.11.2016 pidettävä Ja kitara soi -festivaali jäjestetään nyt jo 15. kerran. Klassisen kitaramusiikin viisipäiväinen festivaali soi musiikkiopiston Helkiö-salissa, Vanhalla Raatihuoneella, Lappeenranta-salissa ja Kehruuhuoneella. Luvassa on tasoltaan huikea tapahtuma. 

  Vuosien aikana festivaalista on kehittynyt taiteellisesti korkeatasoinen tapahtuma, jonka konserteissa on kuultu lukuisia kitaramaailman tähtiä niin kotimaasta kuin muualtakin maailmasta. Festivaalin taiteellinen johtaja on kitarataiteilija Jyrki Myllärinen ja tapahtuman tuottaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event

  – Juhlavuoden monipuolinen ohjelma tarjoaa varmasti jokaiseen makuun mieluisaa kuultavaa, sillä luvassa on todella herkullinen musiikillinen kattaus barokista romantiikan kautta aina uusimpaan musiikkiin. Ohjelmassa on niin vakavaa kuin hauskaakin musiikkia eikä aika tule käymään konserteissa pitkäksi, Myllärinen lupaa. 

Viisi tasokasta konserttia

  Ja kitara soi -festivaalin konserttien esiintyjäkaarti koostuu suomalaisista huippuartisteista. Keskiviikon avauskonsertissa musiikkiopistolla kuullaan saksalaisen Hans Werner Henzen vaikuttava monologiooppera El Cimarrón, joka kertoo kuubalaisen vapaustaistelijan Esteban Montejon tarinan. El Cimarronin roolissa kuullaan baritoni Jussi Lehtipuuta, jonka taustavoimina konsertissa soittavat kitaristi Otto Tolonen, huilisti Mikael Helasvuo ja lyömäsoittaja Harri Lehtinen.
 
  Festivaalin aikana tullaan kuulemaan myös maailman kantaesityksiä. Lappeenranta-salissa torstaina kuultava säveltäjä Harri Vuoren kitarakonsertto on XV Ja kitara soi -festivaalin tilausteos. Konsertissa soittavat Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja kitarasolisti Jyrki Myllärinen. Orkesteria johtaa Jan Söderblom

  Suomalaisen huilutaiteen monipuolista mestaria, Mikael Helasvuota kuullaan paitsi edellä mainitussa H.W. Henzen oopperassa myös Vanhalla Raatihuoneella perjantaina aivan erilaisessa musiikillisessa maailmassa, barokkikonsertissa Kuka oli J.S. Bach?  Helasvuon partnerina soittaa suomalaiseen tähtikaartiin kuuluva fortepianisti Tuija Hakkila. Konsertissa Hakkila soittaa Silbermann-fortepianoa, joka oli J.S. Bachille rakas soitin. 

  Kehruuhuoneen lauantai-illan rennossa konsertissa lavalla tepastelee suomalaisten huippusolistien muodostama Kekkonen-kvartetti. Illan aikana lavalla nähdään myös ryhmä mekaanisia peltileluja säveltäjä Tiina Myllärisen multimediateoksessa play/off, jonka solistina toimii kitaristi Otto Tolonen. 

  Sunnuntain 13.11. päätöskonsertti musiikkiopiston salissa on samalla Jyrki Myllärisen toisen tohtorikonsertin kenraali Moderni modernimpi. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Magnus Lindbergin upea Linea d´ombra kamariyhtyeelle sekä kahden uuden soolokitarateoksen sävellyksen kantaesitykset Ville Raasakalta ja Lauri Kilpiöltä

  Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaavan Jyrki Myllärisen mukaan yksi merkittävimmistä Ja kitara soi -festivaalin taustavaikuttajista on ollut lappeenrantalaisyleisön ilahduttava aktiivisuus. 

  – Yleisö on vahvalla mukanaolollaan inspiroinut minua ja festivaalin muita järjestäjiä alusta alkaen. Olen saanut yleisöltä paljon uskoa ja energiaa pitkäjänteiseen työhön festivaalin kehittämisen parissa, Myllärinen kiittää. 

  Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio kertoo, että ennakkolippujen myynti on jo alkanut Lippupisteen myyntipaikoissa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä kaupungintalolla. Winkki on avoinna ma−ke klo 8−16, to 8–17, pe 8–16. Kallio muistuttaa, että Winkin ennakkotarjouksena kaikki kaupunginorkesterin 10.11. konserttiin lipun ostaneet saavat festivaalin muihin esityksiin peruslipun puoleen hintaan. Tarjous on voimassa 8.11.2016 asti. 


Lue lisää >>

Eeva Oksman

« Takaisin