Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

02.11.2016

Kati Outisen ohjaama Variksen veli Forssan Teatterissa

Variksen veli, Orvo (Markus Töhönen) ja talonmiehen vaimo (Sonja Priimägi). Kuva: Forssan Teatteri

  Forssan Teatterissa sai ensi-iltansa 15.10. tämän syksyn päänäytelmä, musta komedia Variksen veli. Näytelmän ohjaa Aki Kaurismäen elokuvistakin tuttu näyttelijä Kati Outinen

  Sirkku Peltolan käsikirjoittama Variksen Veli on hauska ja surullinen fantasia arjen oudosta maailmasta. Se kertoo marginaalijoukosta, b-luokan kansalaisista, jotka syntyivät tähän outoon maailmaan olettaen, että heitä varten on varattuna jotain parempaa – ja enemmän. Näytelmä kertoo maalta kaupunkilähiöön muuttavasta äidistä ja hänen kahdesta aikuisesta pojastaan. Näytelmän alussa perhe on juuri saapunut kaupunkiin ja muuttolaatikot on vielä avaamatta. Tunnelma on hämmentynyt, aivan kuin tavarakin häpeäisi oudossa tilassa. Kerrostalossa eletään kennoelämää, jossa kaikki odottavat kiihkeästi jotakin, yksi vauvaa, yksi parkettia, yksi arpajaisvoittoa, yksi työtä, yksi naista, yksi hurmiota ja jokainen hämärää täyttymystä, onnellista elämää. Mutta nurkan takana odottaa jotain muuta… 

  Variksen veli sai kantaesityksensä KOM-teatterissa jo vuonna 1991, mutta se on edelleen hyvin ajankohtainen näytelmä. Ihmiset on revitty juuriltaan, eivätkä he ymmärrä pahoinvointinsa syytä.

  Forssan teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Koskimies on erittäin tyytyväinen saatuaan ohjaajaksi juuri Kati Outisen, sillä nimekäs vieraileva ohjaaja herättää runsaasti kiinnostusta. Outinen toteaa ohjaanana osaavansa kunnella näyttelijää, onhan hän itse ollut monesti ohjattavana. Hän ei ole autoritäärinen tai diktaattorinen ohjaaja, vaan ottaa luovia ideoita vastaan. Vuosina 2002–2013 Outinen toimi Teatterikorkeakoulun näyttelijätyön professorina 2002–2013, jolloin hän ohjasi erilaisia harjoitusproduktioita. 

  Variksen veli on nähtävissä Forssan Teatterissa 17.12.2016 asti. 


Forssan Teatterin sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin