Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

14.11.2016

Vuoden viimeinen numero valmistui


  Matkailu kotimaassa.fi -lehden tuoreessa numerossa jatkuu Nelostien esittelysarja. Tässä viitosnumerossa teemana on Nelostie Päijät-Häme.  

  Matka alkaa kuninkaallisesta Hartolasta, jonne saavutaan pohjoisen suunnalta ylittämällä Päijät-Hämeen maakuntaraja Oravakivensalmella. Sieltä on noin 16 kilometriä Hartolan kuntakeskukseen, joka sijaitsee Nelostien vieressä. 

  Hartolan jälkeen Nelostie kulkee Sysmän kunnan alueella, mutta Sysmän keskustaan johtava 413-tie risteää pohjoisesta tultaessa jo vähän ennen Hartolan keskustan tienhaaraa. Nelostieltä Sysmän keskustaajamaan on noin 20 kilometriä. Tämä Suomen ainoa kirjakylä tunnetaan myös kartanoistaan ja kesätapahtumistaan. 

  Hartolasta Nelostietä eteenpäin jatkettaessa saavutaan noin 45 kilometrin jälkeen Heinolan kaupunkiin. Heinola tunnetaan muun muassa kesäteatterista, lintutarhasta sekä Heinolassa jyrää -festivaalista.

  Nelostien lisäksi Päijät-Hämeessä kannattaa kulkea myös pienempiä teitä pitkin. Esimerkiksi Sysmästä lähtee kaksikin reittiä kohti etelää. Reittivalinnasta riippuen matkaa Asikkalan Vääksyyn kertyy upean Pulkkilanharjun maisemareitin kautta joko 45 tai 60 kilometriä. Pidemmän reitin varrella sijaitsee muun muassa ”perennojen taivas”, PerennaPuutarha Pöntinen. 

  Vääksystä on enää 26 kilometriä matkaa Lahteen, ja Heinolasta Nelostietä pitkin sinne on noin 35 kilometriä. Maakunnan pääkaupunki valmistautuu kovaa kyytiä Lahti2017-tapahtumaan, sillä hiihdon MM-kisat käynnistyvät jo 22.2.2017.

  Lahden jälkeen Nelostie kulkee Hollolan kunnan alueella, jonka kuntakeskus sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Lahden keskustasta edelleen länteen päin. Hollola on nykyisen Päijät-Hämeen muinainen keskus kulttuurimaisemineen ja ainutlaatuisine luontokohteineen. Keskustan ja kirkonkylän lisäksi nähtävää on myös Nelostien varrella.

  Matkan viimeinen etappi tällä kertaa on Orimattilan kaupunki, jonka keskusta sijaitsee noin 12 kilometriä Nelostieltä itään päin. Orimattilan Kehräämön lukuisat yritykset tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä, kuten Soile Yli-Mäyryn Taidelinnakin.  


Lue digilehteä täältä >>

Eeva Oksman

« Takaisin