Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.01.2017

PuutarhaSuomi 100 -tapahtuma Helsingissä 24.–25.3.2017


  Allergiatalossa (Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki) 24.–25.3.2017 järjestettävä PuutarhaSuomi 100 -tapahtuma nostaa esille kotipuutarhojen ja puutarha-alan merkityksen ja kehityksen Suomen itsenäisyyden 100-vuotistaipaleella.  Lauantaina ovet ovat avoinna klo 10–19 ja sunnuntaina 10–17.

  Tapahtuman ajan Allergiatalon aulassa on aihetta käsittelevä näyttely ja auditoriossa useita aiheeseen liittyviä luentoja. Paikalla olevat asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin puutarhan suunnittelusta, rakentamisesta ja kasveista lauantaina klo 14–15 ja 17–18.

  Puutarha-ala on turvannut toimeentulon ja ollut tärkeä ruokahuollon turvaaja koko itsenäisyytemme ajan. Puutarhanhoidon tuottama henkinen hyvinvointi on tiedetty jo pitkään. Nykyisen kiireen aikakaudella puutarhassa oleilu antaa aikaa rauhoittua ja luo sisältöä elämään kaikissa elämänvaiheissa, vauvasta vaariin.

  Puutarhatuotteiden käyttö, saatavuus ja uudet ideat ovat sadan vuoden aikana muuttuneet. Osa toimintatavoista ja tuotteista on pysynyt hyvin samankaltaisina, osa vanhoista koetelluista keinoista on ”löydetty” uudelleen ja osassa hyödynnetään nykyajan tekniikan tarjoamia keinoja.

  Puhdas ruoka ja lähiviljely kiinnostavat sekä kuluttajia että kotipuutarhaviljelijöitä. Hyötyviljelyn suosio kasvaa huimaa vauhtia kotipuutarhoissa, erilaisissa kaupunkiviljelyn muodoissa, siirtolapuutarhoissa ja pienimuotoisesti parvekkeilla.


Tapahtuman ohjelma >>

Eeva Oksman

« Takaisin