Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

25.04.2017

Ekologinen seikkailupuisto Porin Yyteriin

Seikkailupuisto Huikee on rakennettu alusta saakka metsää kunnioittaen. Kuva: Mimmi Virtanen
  
  Yyterissä vietetään lauantaina 29. huhtikuuta ekologisen Seikkailupuisto Huikeen avajaisia. Radan rakentaminen käynnistyi lokakuussa 2016, ja työt on saatu valmiiksi kevään aikana. 

  Seikkailupuisto Huikeen toimitusjohtaja Ekku Lehtosen mukaan tausta-ajatuksena on ollut halu kehittää Yyteriä. 

  –  Hienointa seikkailupuistossa on, että toiminta yhdistää hauskanpidon ja ulkoilun sekä liikunnan. Seikkailupuistossa tulee liikuttua huomaamatta ja se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Ainut mikä rajoittaa, on oma mieli, Lehtonen vakuuttaa. 

  Seikkailupuisto koostuu luonnonpuiden ympärille eri korkeuksiin rakennetuista köysiradoista. Radoilla edetään erilaisia tehtäviä pitkin turvavaijeriin kiinnitettynä. Vaikeusasteeltaan vaihtelevat radat haastavat seikkailijoiden tasapainoa, voimaa sekä rohkeutta. Yhdeksän radan yhteenlaskettu pituus on 1,5 kilometriä. Erikoisuutena on superpitkä 150 metrin vaijeriliuku. 

  Valjaat kytketään niin, ettei niitä pysty radalla itse irrottamaan turvavaijerista. Tämä tekee kiipeilystä turvallista. Ennen puistoon pääsyä kiipeilijä opastetaan radalla toimimiseen, ja hän käy läpi kaksi testirataa.

  Seikkailupuisto Huikee on ekologinen huvipuisto. Puisto on rakennettu alusta saakka metsää kunnioittaen, yhtään puuta ei puiston tieltä ole kaadettu. Ainoastaan muutamia tervasrosovirusta kantaneita puita jouduttiin turvallisuussyistä kaatamaan. Nämäkään eivät menneet hukkaan, vaan niistä rakennettiin aidat, joilla ohjataan puistossa liikkujia olemaan tallaamatta Yyterin ainutlaatuista metsämaastoa.

  Tasanteet on kiinnitetty puihin nelipistekniikalla. Näin puiden nestekierto ei häiriinny ja ne pysyvät vahingoittumattomina. Tasanteet ovat lehtikuusta, jota ei tarvitse kemikaalein käsitellä. Puisto ei myöskään vaadi virtaa, eikä siitä synny roskaa.

  Nimensä seikkailupuisto on saanut siitä, että se yksinkertaisesti antaa kävijälle huikean kokemuksen. 

  – Puisto tarjoaa itsensä ylittämisen kokemuksia. Se yllättää, miten hauskaa kiipeily on. Yhteensä puistossa on käynyt noin 150 testaajaa, saatu palaute on ollut 98 %:sti superpositiivista. Moni korkeanpaikankammoinen testaaja on sanonut, että kun oppii luottamaan valjaisiin, pelko häviää, Lehtonen kertoo.

  Puisto on oivallinen kohde esimerkiksi koululuokille sekä tyky- ja polttariporukoille.

  Seikkailupuisto Huikee avataan juhlallisin menoin lauantaina 29.4. klo 11. Nauhaa leikkaamassa on
Porin kaupungin johto. Avajaisissa mahdollisuus mm. nähdä Yyterin Ratsastuskeskuksen hevosia ja
tutustua Fatbike-pyöräilyyn.

SEIKKAILUPUISTO HUIKEE
• 9 vaativuudeltaan vaihtelevaa rataa, jotka sisältävät 84 estettä
• Varusteina kypärä ja turvavaljaat
• Puiston pituusraja on 110 cm
• Päälle vaatteet, joissa on helppo liikkua. Jalkaan tukevapohjaiset kengät
• Radoilla eteneminen on fyysistä, kiipeillessä tulee hiki
• Aikaa puistossa voi viettää 3 tuntia kerrallaan
• Puisto on auki päivittäin touko-syyskuussa, tilausryhmiä otetaan vastaan ympäri vuoden
• Koulutettuja seikkailupuisto-ohjaajia on 18
• Toiminnan takana on perheyritys
• Seikkailupuisto Huikeen osoite on Hiekkarannantie 189, 28800 Pori (Yyteri Beach
Lomakeskus)

  Seikkailupuisto Huikee on saanut Leader Karhuseudulta Leader-tukea EU:n maaseuturahastosta. Uusi yritys sai perustamistukea asiantuntijapalveluihin seikkailupuiston suunnittelussa. Lisäksi se sai investointitukea puiston rakenteisiin.


Seikkailupuisto Huikeen sivuille >>

Eeva Oksman

« Takaisin