Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

13.07.2017

Suurkuoro ja -orkesteri Senaatintorin Suomalaisessa messussa elokuussa

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen Messu sisältää 20 laulua ja instrumentaalinumeroa. Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista. Soitinyhtyeessä soivat viulu, harmonikka, kitara, kontrabasso ja lyömäsoittimet. Suomen kansallissoitin kantele helkkyy neljässä laulussa. Tunnelmien kirjo yltää haikeudesta rempseään riehakkuuteen.

  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan  kunniaksi Lasse Heikkilän erityisproduktio Suomalainen messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea 2017. Helsingin juhlaviikkojen aikana  lauantaina 26.8. klo 19  Helsingin tuomiokirkon edustalle kootaan esitystä varten suurkuoro, jossa on mukana laulajia sadasta kuorosta. Sävelteoksen esittää orkesteri, jossa on sata jousisoittajaa, sata käsikellon soittajaa ja kanteleen soittajia Suomesta ja Virosta. Mukana on eri-ikäisiä soittajia ja laulajia, mikä kuvaa yhteyttä yli sukupolvien ja liittyy juhlavuoden Yhdessä-teemaan. Suurkuoron ja -orkesterin lisäksi mukana on tanssiryhmä Valkia sekä solistit Ida Elina, Jippu ja Viktor Klimenko.

  Hankkeen pääkoordinaattori on virolainen kapellimestari Lehari Kaustel. Hän haluaa taidetapahtumalla antaa oman kiitoksensa Suomelle. Pääjärjestäjä on Radio Dei, joka juhlii esityksellä radiokanavan 20-vuotista taivalta.

  – Olen saanut Suomesta monella tavalla eväät työhön, jota nyt teen. Tämän kautta haluan tehdä jotain maan hyväksi, Kaustel kertoo.

  Teoksessa käydään läpi monitaiteellisesti Suomen itsenäisyyden ajan historia.

  – Messun teemana on ajatus siitä, että kaikissa Suomen vaiheissa voimme nähdä Jumalan johdatuksen. Saamme kiittää häntä Suomen itsenäisyydestä. Virolaisena tiedän, miten arvokasta itsenäisyys ja vapaus ovat.

  Kuoroteoksessa kaikuvat kansamusiikin eri tyylilajit pohjalaisesta uhosta Itä-Suomen iloisuuteen.  Musiikin lisäksi esityksessä on monia mieliinpainuvia elementtejä ja yllätyksiä. Multimediaesityksen kautta katsojat viedään keskelle suomalaisen luonnon kauneutta. Messun kuluessa suuri Suomen lippu nostetaan Tuomiokirkon pääoven kohdalle.

  – Suomalainen messu on saanut monet hyvällä tavalla iloitsemaan suomalaisuudesta, messun säveltäjä Lasse Heikkilä toteaa.

  – Olemme jakaneet kansana monenlaisia vaiheita ja juhlistamme nyt Suomen juhlavuotta.

  Senaatintorille mahtuu tuhansia ihmisiä kokemaan yhdessä tämän elämyksen. Ohjelman kesto on noin 90 minuuttia. Esitykseen on vapaa pääsy.

  Tapahtuman pääjärjestäjä on Radio Dei. Mukana yhteistyössä ovat Crescendo Finland, Kansan Raamattuseura, Alfa-tv, TV7 ja Kristityt yhdessä ry.


Kiertueohjelma kokonaisuudessaan Suomalaisen messun sivuilla >>

Eeva Oksman

« Takaisin