Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

18.08.2017

Karhufestivaali Ilomantsissa 24.–26.8.2017

Vuonna 2014 Esko Heikurasta tuli tällä työllään 25 tunnin kisan maailmanmestari. Kuva: Ilomantsin kunta

  Pian moottorisaha pärisee, kun Suomen itäisin kulttuurifestivaali kokoaa itseoppineet puunveistäjät kilpasille kyläfestivaalin humuun 24.–26.8.2017! Jo nyt toinen toistaan komeammat karhut ovat valloittaneet elokuisen Pogostan pihat ja pientareet. Kyseessä on ympäri Ilomantsin kirkonkylää levittyvä veistosnäyttely Tuhannen karhun maa. Kontiot ovat kuoriutuneet esiin pölkyistä kolmen viime vuoden aikana Karhufestivaalien veistokilpailuissa. Nyt ne juhlistavat paraatipaikoilla pian käyntiin pärähtäviä neljänsiä Karhufestivaaleja.

  Aurinko on hellinyt Maaseudun Sivistysliiton ”karhukoplaa”, joka Timo Rekon johdolla on kuskannut veistoksia Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareenan suojista liikelaitosten pihoihin ja pitkin kirkonkylää.

  – Karhujen kavalkadi on nostanut kyläläisille hymyn naamaan. Veistokset on toivotettu hyvillä mielin tervetulleiksi, iloitsee Karhufestivaalin tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen.

 – Jokainen yrittäjä, jolta olemme kysyneet luvan karhujen sijoittamiseen, ovat erittäin mielellään tarjonneet pihapiirinsä harvinaislaatuisille vierailijoille. Iltapäivällä ovat vuorostaan koululaiset tulleet ihailemaan ja silittelemään veistoksia.  Karhufestivaalia vietetään 24.–26.8.2017 Ilomantsin keskustassa. Teemana on tänä vuonna Metsän kansaa. Taiturit käyvät kilpaa karhunveiston maailmanmestaruudesta kaksipäiväisessä kisassa torstaina ja perjantaina, ja yleisö voi seurata vaihe vaiheelta veistosten valmistumista. Kaikkiaan 27 itseoppinutta puunveistäjää Suomesta, Virosta, Venäjältä, Mongoliasta ja Kanadasta tarttuvat sahoihinsa toteuttaakseen oman tulkintansa Metsän kansasta ja karhusta.

Huikea pikaveistokisa ja Villiruokafestarit

  Päiviin mahtuu myös monenlaista muuta ohjelmaa, johon voi tutustua Karhufestivaalin kotisivuilla.
Tapahtuma huipentuu lauantaina 26.8., jolloin Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareenalla tunnelma tiivistyy kaksituntiseen pikaveistokisaan. Torilla puolestaan herkutellaan lauantaina Villiruokafestareiden antimilla. Päätöstapahtuma voittajien julkistamisineen alkaa kello 14.30.
Karhufestivaalin pääjärjestäjät ovat Maaseudun Sivistysliitto ja Ilomantsin kunta. Järjestelyissä ovat vahvasti mukana alueen yhdistykset ja yritykset sekä talkooväki.


Koko ohjelma tapahtuman sivuilla >>

Eeva Oksman

« Takaisin