Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

04.09.2017

Slow Food Festivaali Fiskarsin ruukissa 7–8.10.2017

Kahdeksannen kerran järjestettävä Slow Food Festival siirtyy Vanhaan Veitsitehtaaseen, jolloin kaikki tuottajat ja myyjät mahtuvat saman katon alle. Veitsitehtaan pihallakin on runsaasti tilaa myyntikojuille, eläimille ja traktoreille. Kuva: Slow Food Västnyland.

  Slow Food Västnyland rf järjestää kahdeksannet lähiruokamarkkinat la-su 7.–8.10.2017 klo 10–16. Markkinoiden lisäksi tapahtuman ohjelma sisältää niin ruuanlaittoa ja maistiaisia kuin monenlaista muuta ohjelmaa. 

  Tänä vuonna lähiruokatuottajat, ravintolat ja muut ruoka-alan ammattilaiset Länsi-Uudenmaan kymmenestä kunnasta kokoontuu ensimmäistä kertaa Vanhaan Veitsitehtaaseen Fiskarsissa. Paikka on tuttu mm. suositusta Fiskarsin Antiikkipäivät -tapahtumasta, joka järjestetään samaisessa rakennuksessa. Talossa toimivat sekä Fiskarsin Panimo että Ägräs Distillery, jolla on myös maisteluhuone Ägräs Tap Room.

 Slow Foodin periaatteisiin kuuluu, että kaikki mukana olevat yritykset utottavat hyvää, puhdasta ja reilusti tuotettua ruokaa. Osallistujien joukossa nähdään mm. kalastajia, leipomoita, lihantuottajia, puutarhaviljelijöitä, luomutiloja ja ruokakäsityöläisiä.
 
  Slow Food on tasaisesti kasvava kansainvälinen verkosto. Ilmiö näkyy luentoina, maistatuksina, ja julistuksina hyvän, puhtaan ja reilusti tuotetun ruuan puolesta. Nykyään Slow Foodilla on yli 150 000 jäsentä 153 maassa. Kansainvälisesti Slow Food työskentelee säilyttääkseen paikallisen ja alueellisen ruokakulttuurin sekä pientuotannon kehityksen. Tärkeä aihe Slow Food Västnylandille on julkisen sektorin ruokapalvelu; minkälaista ruokaa tulisi tarjoilla päiväkodeissa, kouluissa ja vanhuksille kotiin kuljetettuna ja palvelutaloissa?

  Festivaali on avoinna molempina päivinä klo 10-16 ja tapahtumaan on 1€ pääsymaksu. Parkkimaksu 2€/auto.


lue lisää >>

Eeva Oksman

« Takaisin