Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

29.01.2018

Autotaidemaalarin upea presidenttisarjakin Emil Cedercreuzin museossa

Simo Riikonen maalasi ”Suomen Presidentit” -taulusarjan juhlanäyttelyyn Helsingin Finlandia talolle vuonna 1997. Taulut ovat korkeudeltaan 260 cm ja leveydeltään 120 cm. Tauluissa on alumiiniset raamit. Kuva: Seppo Riikonen

  Autotaidemaalari Simo Riikosen kauan kadoksissa olleet ja etsityt Suomen presidenttejä kuvaavat maalaukset ovat löytyneet. Presidenttiteokset täydentävät autotaidemaalari Simo Riikosen näyttelyä Design Simo Riikonen – Autotaidemaalarin uran viisi vuosikymmentä. Näyttely on esillä Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa 25.2.2018 asti.

  Kuvataiteilija, ruiskutaidemaalari Simo Riikonen on tullut pitkällä urallaan kotimaassa ja ulkomailla tunnetuksi kynäruiskutekniikalla tehdyistä koristeellisista autotaidemaalauksistaan. Emil Cedercreutzin museo juhlistaa parhaillaan avoinna olevalla näyttelyllä ruiskutaidemaalauksen uranuurtajan ainutlaatuista työtä tuomalla yleisön nähtäville museon Satakunta-saliin laajan ja monipuolisen kokonaisuuden taidetta ja valokuvia Simo Riikosen uran eri ajoilta.

  Näyttelyn suunnitteluvaiheessa ajatuksena oli sisällyttää näyttelyyn myös Simo Riikosen vuonna 1997 maalaama, kymmenen teosta sisältävä Suomen Presidentit -sarja. 2,6 metriä korkeat, sinisävyiset maalaukset Suomen kymmenestä ensimmäisestä presidentistä ovat olleet esillä muun muassa Finlandia-talossa vuonna 1997 ja Emil Cedercreutzin museossa vuonna 1999. Simo Riikonen myi maalauksensa näyttelyiden jälkeen ja siitä alkaen sarja on ollut yksityisomistuksessa eri omistajilla.

  Maalauksia ja tietoa niiden nykyisestä omistajasta etsittiin Emil Cedercreutzin museon näyttelyyn tammikuussa 2017 sosiaalisen median kautta. Kadonneista maalauksista kirjoitettiin myös useissa lehdissä. Tammikuun 2018 puolessa välissä Simo Riikonen sai soiton yksityishenkilöltä. Puhelun aikana selvisi tieto maalausten nykyisestä omistajasta. Nimettömänä pysyttelevältä yksityishenkilöltä lainattu Suomen Presidentit -sarja on kokonaisuudessaan esillä Emil Cedercreutzin museon Emil-salissa 25.2.2018 asti.


Lue lisää täältä >>

Eeva Oksman

« Takaisin