Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

22.05.2018

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesässä yleisöopastuksia ja kurkistuksia geologisiin kokoelmiin

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Kuva: Luomus
 
  Kumpulan kasvitieteellinen puutarha kutsuu nauttimaan opastetuista kierroksista, Kahvila Kummun antimista, geologisten kokoelmien kiehtovista kivistä ja historiallisen kartanopuutarhan rauhasta. Puutarha on avoinna yleisölle 30.9.2018 asti. 

  Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien Kesäkahvila Kummun antimista. Opastettuja, pääsymaksun hintaan sisältyviä kierroksia järjestetään kesän aikana noin joka toinen perjantai. Liput puutarhaan maksavat 6/4/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Lippuja myydään kahvilassa.

  Kumpulan kyläjuhlien aikaan, lauantaina 26.5. puutarhaan on vapaa pääsy. Kesäopas on paikalla Kumpulan puutarhassa perjantaina 8.6., 6.7., 20.7., 3.8. ja 17.8. Näinä päivinä vierailijat pääsevät oppaan johdolla matkalle maailman ympäri klo 12 ja tutustutaan kulttuurikasveihin klo 14. Noin tunnin mittaiset yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan.

  Elokuisena lauantaina 25.8. vietetään Suomen luonnon päivää, jolloin puutarhaan on avoimet ovat ja voit mm. tutustua geologisiin kokoelmiin klo 13-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Geologiset kokoelmat

  Historiallisessa kartanossa majailevat Luomuksen geologiset kokoelmat avaavat ovensa perjantaista lauantaihin klo 13–16 kolme kertaa kesän aikana: 8.–9.6., 6.–7.7. ja 3.–4.8. Paikalla on myös asiantuntija kertomassa kiehtovia yksityiskohtia kokoelmista ja vastaamassa kävijöiden kysymyksiin. Lisäksi kokoelmat ovat avoinna  Suomen luonnon päivänä 25.8. klo 13-16. 

  Puutarha ja kahvila Kumpu ovat avoinna syyskuun loppuun tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18, mutta juhannuksena 23.–25.6. se on suljettu. Puutarha sijaitsee osoitteessa Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä. 


Lue lisää täältä >>

Eeva Oksman

« Takaisin