Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Nuoret sellistit kilpasilla Turussa


Turun XI sellokilpailussa 34 osallistujaaTurun valtakunnallinen sellokilpailu järjestetään XI kerran 20.-26.2.2010. Kilpailuun osallistuu yhteensä 34 nuorta sellistiä eri puolilta maata. Osallistujamäärä oli odotettua korkeampi. Joka neljäs vuosi järjestettävään kilpailuun on edellisillä kerroilla ilmoittautunut noin 30 kilpailijaa.

Turun sellokilpailuun saavat osallistua kaikki alle 30-vuotiaat Suomen kansalaiset. Kilpailijoiden keski-ikä on tänä vuonna 23, mutta ikähajonta on suuri aina 29-vuotiaaseen kokeneimpaan kilpailijaan asti. Kilpailun nuorin osallistuja on vasta 12-vuotias.

Kilpailussa on kolme erää. Ensimmäinen erä käydään 20.-21.2. Sigyn-salissa.  Toinen erä, johon valitaan 12 osanottajaa, käydään 22.-23.2. niin ikään Sigyn-salissa. Pianisteina toisessa erässä toimivat Sonja Fräki, Mikael Kemppainen ja Liisa Malmivaara; lisäksi osalla kilpailijoista on oma pianisti. Loppukilpailussa kuusi finalistia soittaa Turun filharmonisen orkesterin solisteina Turun konserttitalolla 25.-26.2.2010. Turun filharmonista orkesteria johtaa Petri Sakari.

Kilpailun ohjelmassa on perinteiseen tapaan nostettu esiin uusi suomalainen taidemusiikki. Turun sellokilpailu on jo useaan otteeseen tilannut uuden suomalaisen teoksen kilpailun pakolliseksi kappaleeksi, ja tänä vuonna toisen erän ohjelmistossa kuullaan Kimmo Hakolan teos Appassionato Op. 76 sellolle ja pianolle. Lähes 40 toimintavuotensa aikana Turun sellokilpailu onkin edistänyt uuden suomalaisen taidemusiikin kasvua ja vientiä.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimii sellotaiteilija Timo Hanhinen ja tuomariston puheenjohtajana professori, säveltäjä Mikko Heiniö. Tuomariston ulkomaisiksi jäseniksi on kutsuttu sellotaiteilijat Sung-Won Yang (Korea/Ranska), Niels Ullner (Tanska), ja suomalaisiksi tuomareiksi sellotaiteilijat Risto Fredriksson ja Tuija Rantamäki sekä viulisti, kapellimestari Jan Söderblom. Kilpailun palkinnot on tarkoitettu käytettäväksi sellonsoiton opintoihin.

Lippuja saa Lippupalvelun toimipaikoista kautta maan sekä puhelimitse 0600 10 800 tai nettiosoitteesta www.lippupalvelu.fi.

www.turkucello.net

Eeva Oksman

« Takaisin