Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

70-luku herää Lappeenrannassa 13.2.10


Aikamatka 1970-lukuun ennen KIMPASSA-näytelmän esitystä 11.3.2010Teosesittelyiden sarja jatkuu Lappeenrannan kaupunginteatterissa Seuraava teosesittely tarjoillaan kaupunginteatterin yleisölämpiössä teatteritorstaina 11.3. ennen klo 19 alkavaa Kimpassa-näytöstä. Janne Saarakkala taustoittaa näytelmää tekemällä lyhyen aikamatkan 1970-lukuun. Samalla Saarakkala puhuu myös kommuunielämästä ja esityksen muotokielestä. Teosesittely alkaa klo 18 ja on kaikille avoin ja maksuton.

Jari Juutisen sovittama ja ohjaama KIMPASSA perustuu maailmankuulun elokuvaohjaajan Lukas Moodyssonin menestyskomediaan Tillsammans.

Kimpassa on näytelmä ihmisistä, jotka yrittävät elää yhdessä. Välillä se sujuu paremmin, välillä huonommin. Näytelmä kertoo rakkaudesta ja avioerosta, onnesta ja onnettomuudesta, lapsista ja aikuisista, ystävyydestä ja yksinäisyydestä. Ja 70-luvusta. Ja jalkapallosta.

Kaikki alkaa siitä kun Elisabeth kyllästyy mieheensä, pakkaa laukkunsa, ottaa lapsensa ja häipyy. Tai siis muuttaa veljensä Göranin luo. Elisabeth on melko tavallinen kotirouva lähiöstä, mutta Göran asuu hippinä kommuunissa, "suurperheessä", kuten hän itse asumisensa muodon määrittelee. Sinne Elisabeth nyt paukkaa sisään lapsineen. No, onhan siellä lapsia ennestäänkin. Ja aika monta aikuistakin. "Liian monta", epäillään naapurissa.

Näytelmässä vierailee mm. Kai Vaine (Harvoin tarjolla, Suden vuosi), sovitus ja ohjaus Jari Juutinen, skenografia Tarja Jaatinen, koreografia Anu Itkonen, valosuunnittelu Timo Hämäläinen ja äänisuunnittelu Hannu Hauta-aho.

Suomen kantaesitys Lappeenrannan kaupunginteatterin Jukola-salissa 13.2.2010 klo 19. Esitykset, joihin opiskelijat pääsevät kympillä ovelta, jatkuvat huhtikuun loppuun asti.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

Valtakatu 56, 53100 Lappeenranta
Puhelin (05) 6161
teatteri@lappeenranta.fi

www.lappeenrannanteatteri.fi

Eeva Oksman

« Takaisin