Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Koululaisille työpajoja Lustolla


Tukinuittoa ja paljon muuta koululaisten teemaviikoilla toukokuussa ja syyskuussaPunkaharjulla, keskellä kauneinta kansallismaisemaa sijaitseva Lusto - Suomen Metsämuseo järjestää keväällä kolmen viikon ja syksyllä kahden viikon ajan opintoretkiryhmille työpajoja koulujen luonto- ja metsäopetuksen sekä historiaymmärryksen tueksi. Työpajaviikkojen aiheet on valittu Luston näyttelyiden teemoista, ja ne antavat lapsille mahdollisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä.

"Repsikkapoikana Ukkoherran savotalla" -työpajaviikolla 10.-14.5. ja 13.-17.9. perehdytään Ukkoherran johdolla entisajan savottatyökaluihin ja kokeillaan, miten saha puree pölliin. Pukkuri, pokasaha, tukkisakset, justeeri, kuorimarauta ja petkele olivat työkaluja, joita käytettiin ennen moottorisahoja, kuorimakoneita ja motoja.

"Jos metsään haluan mennä nyt..." -viikolla 17.-21.5. ja 20.-24.9. keskitytään jokamiehenoikeuksiin ja opitaan kuinka metsässä liikutaan sitä kunnioittaen. Työpajassa tutustutaan myös metsän antimiin kaikkia aisteja käyttämällä. Miltä metsä maistuu, tuntuu, kuulostaa ja tuoksuu?

Metsäkoneiden historiaan ja kehitykseen päästään tutustumaan "Konesuku Pöllisen matkassa" -työpajoissa 24.-28.5. Aluksi tutustutaan oppaan johdolla Koneaika-näyttelyyn ja siellä esillä oleviin vanhoihin ja uusiin metsäkoneisiin. Tuntumaa nykyaikaisen metsäkoneen toimintaan saadaan metsäkonesimulaattoria kokeilemalla. Työpajan lopuksi piirretään metsäkoneaiheinen sarjakuva.

Työpajojen kesto on n. 1,5 h ja ryhmäkoko maksimissaan 25 hlöä /ryhmä. Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan ja ne ovat avoinna päivittäin (ilmoitettuina ajankohtina keväällä ja syksyllä) klo 10-16. Pääsyliput 4 ¤/ peruskoululaiset. Opettajalle, henkilökohtaiselle avustajalle ja kuljettajalle on vapaa pääsy. Työpajat voidaan suunnitella kunkin ryhmän tarpeita vastaavaksi.

Luvassa on elämyksellinen päivä museossa!

Aikaa Lustossa vierailuun kannattaa varata reilusti, sillä museossa on paljon nähtävää ja koettavaa!
Varaukset ja tiedustelut: Helka Kosonen, GSM 050 338 2883 tai s-posti etunimi.sukunimi@lusto.fi.

www.lusto.fi

Eeva Oksman

« Takaisin