Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Kesäistä liikuntaa Padasjoella


Yömelontaa ja vesijuoksumaratonia Padasjoella

Vesijuoksijoita alkuverryttelyssä.
Melonnanharrastajille elämyksiä tarjoaa heinäkuinen Kelventeen Yömelonta, joka alkaa 2.7. Mainiemen melontakeskuksesta iltaseitsemältä. Matka suuntaa kohti Päijänteen kansallispuistoa, jossa juodaan nuotiokahvit valoisasta kesäyöstä nauttien. Elokuussa vuorossa on pidempi, yön yli kestävä Päijänteen Kuutamomelonta. Melojat starttaavat 21.8. 30 kilometrin retkelle, johon sisältyy telttayöpyminen saaressa.

Vesijuoksijat voivat testata talven mittaan uimahallissa saavutettua kuntoaan Päijänteen vesijuoksuretkellä, joka järjestetään jo kuudetta kertaa. Retki alkaa Padasjoen laivarannasta 24.7.2010 klo 12. Vesijuoksijat lähtevät taivaltamaan kohti Mainiemeä, jonne matkaa kertyy 1,5 kilometriä. Turvajoukkoina retkellä ovat ensiapuryhmät niin laivarannassa, Mainiemessä kuin tukialuksessa, joka yhdessä kumiveneen ja useiden kajakkien kanssa seuraa tiivisti vesijuoksijoiden rinnalla.

– Kolmen kilometrin matkaan menee joillakin jopa kolme tuntia, tietää Padasjoen vapaa-aikasihteeri Marja-Liisa Manninen.
Hampaat irvessä retkeä ei kuitenkaan tehdä, vaan vesijuoksuretki on ennen kaikkea iloinen kuntotapahtuma. Vedestä voi milloin tahansa nousta tukialukselle pitämään taukoa ja jatkaa halutessaan sitten taas matkaa. Tukialuksessa on tarjolla muun muassa lämmintä mehua ja lämmin sauna!
– Tämähän on nimenomaan RETKI! painottaa Manninen.
Sitkeimmät haluavat jatkaa vesijuoksua vielä takaisin laivarantaan, jolloin matkaa kertyy 3 km. Muiden osanottajien paluumatka sujuu mukavasti tukialuksella.

www.padasjoki.fi

Eeva Oksman

« Takaisin