Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Sysmän kesätapahtumia


Perinteikkäitä kesätapahtumia Sysmässä

uvassa Uotinpäivien sahtisaluuna
Sysmän Suvisoitto -tapahtuma viettää 25-vuotisjuhlaa 2.-10.7.2010. Juhlavuoden kunniaksi Sysmässä ja lähikunnissa järjestetään konsertteja myös festivaalikauden ulkopuolella. Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ainutlaatuisilla konserttipaikoilla, joista upeimmat ovat Luhangan kaunis puukirkko, Sysmän keskiaikainen kirkko, Ilolan Oopperalato sekä alueen isot kartanot. Suosittu Lasten Suvisoitto -musiikkileiri on osa Sysmän Suvisoittoa.

Sysmän Kirjakyläpäiviä vietetään 8-11.7.2010. Tapahtuma oli alkujaan nimeltään Kertun Kirjapäivät.  Vuonna 1997 Sysmä julistautui Suomen kirjakyläksi ja liittyi samalla kansainväliseen kirjakyläverkostoon. Vuodesta 1999 alkaen Sysmän Kirjakyläpäivät ovat olleet Kirjakylän päätapahtuma. Pääosan saavat kansainvälisen mallin mukaisesti vanhat kirjat ja kirjan käsityöläisyys, joskin uusi kirjallisuus ja sen ilmiöt ovat myös mukana.

Uotinpäiviä on Sysmässä vietetty heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo vuodesta 1969 alkaen. Uotinpäivät on leppoisa kotiseutujuhla, joka kerää vapaa-ajanasukkaat ja kyläläiset yhteen nauttimaan kesästä ja Sysmän kulttuurista ja monenlaisesta ohjelmasta. Perinnepäivää vietetään Pyhän Olavin (lempinimeltään Uoti) kunniaksi, jolle Sysmän keskiaikainen kirkko on pyhitetty monien muiden Suomen kirkkojen tapaan. Uotinpäivillä on avoinna myös sahtisaluuna, jossa saa tuota sysmäläisten rakastamaan perinnejuomaa.

www.sysma.fi

Eeva Oksman

« Takaisin