Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Kiikoisten Purpurijuhlat 9.-11.7.2010


Purpurijuhlilla pääosassa kansanmusiikki

Purpurit kokoaa Kiikoisiin taas yli 300 kansanmusiikin taitajaa. Kuva: Tauno Santaoja
Kiikoisten Purpurijuhlilla 9.-11.7.2010 vaalitaan kansanmusiikkiperinnettä.  Kiikoisten Nuorisoseura järjestää tänä vuonna Purpurit jo 41. kerran ja tapahtumaan on tulossa yli kolmesataa esiintyjää.
– Esiintyjiä ei ole tarvinnut pyytää, sillä tulijoita riittää. Suurin osa tulee mukaan pelkällä ruokapalkalla, kuvaa tapahtuman luonnetta puheenjohtaja Esa Pihlajamäki Kiikoisten Nuorisoseurasta.

Purpurijuhlat kokoavat kansanmusiikkiperinteen ystäviä ympäri Suomea. Pihlajamäen mukaan myös monet entiset kiikoislaiset saapuvat perinteisesti juhlille tapaamaan tuttuja. Pelimannimusiikki ja kansantanssit kuuluvat oleellisena juhliin. Kiikoisten Purpurit on suunnattu koko perheelle. Tapahtumaa edeltää 5-12-vuotiaille suunnattu Lasten musiikkipaja. Työpajassa musisoidaan, lauletaan ja tanssitaan. Pajan huipennuksena osallistujat pääsevät esiintymään Purpurijuhlilla.
Musiikki- ja tanssiesitysten lisäksi Purpureilla voi tutustua kiikoislaiseen käsityöperinteeseen. Vatsantäytteeksi tarjolla on perinneruokia. Lauantai-illan päättää Suviyön tanssit, jolloin orkesteritauoilla pelimannit huolehtivat elävästä musiikista. Sunnuntaiaamuna on juhlajumalanpalvelus, johon osa väestä saapuu vanhaan malliin kirkkoveneellä.
Nähtävää ja kuultavaa on siis tarjolla koko viikonlopun ajan.

www.kiikoistenpurpurit.fi

Eeva Oksman

« Takaisin