Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Volter Kilpi -kirjallisuusviikko 14.-19.7.2010


Kilpi ja Kustavi kuuluvat yhteen

Juha-Pekka Mikkola Eero Kilpenä näytelmässä Fosforinhohtoinen lurjus. Kuva: Sanna Laiho
Jo vuodesta 1999 lähtien Kustavissa järjestetty Volter Kilpi -kirjallisuusviikko on kirjallisuustapahtuma joka kokoaa kirjallisuuden ystäviä kesäiseen Kustaviin. Se on tunnettu korkeatasoisesta ohjelmasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Volter Kilpi -kirjallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna 14.-19.7.2010.

Kirjallisuus on osa kustavilaisuutta, ja aivan erityisesti kirjailija Volter Kilpi tuotantoineen. Volter Kilpi (1874-1939) oli vuosisadan vaihteen romantikko, jonka tuotantoa kohtaan laajempi kiinnostus on herännyt vasta noin viisikymmentä vuotta hänen kuolemansa jälkeen.
Volter Kilpi on vanhaa kustavilaista sukujuurta sekä isän että äidin puolelta. Kilven Saaristosarjaa kriitikot ovat ylistäneet jopa parhaaksi suomalaiseksi romaaniksi. Sarja kertoo kustavilaisesta elämänmenosta. Sen ensimmäinen osa ja pääteos "Alastalon salissa" kertoo yhden iltapäivän tapahtumista, kun kustavilaiset pitävät kuuden tunnin kokousta kolmimastoparkki Kaitaisen rakentamisen aloittamisesta.
Sarjan toinen osa "Pitäjän pienempiä" sisältää kertomukset Ylistalon tuvassa, Aurinkotytin tanssi, Kaaskerin Lundström, Merimiehen leski ja Jäällävaeltaja. Saaristosarjan päätösteos "Kirkolle" kuvaa kyläläisten juhannusaamun matkaa kirkolle.
Saaristosarjassa mainitaan yhteensä toistasataa kustavilaista paikannimeä.

www.vkkustavissa.fi

Ahti Oksman

« Takaisin