Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Rauman Pitsiviikko 24.7.-1.8.2010


40. Pitsiviikko Raumalla 24.7.-1.8.2010Alun perin pitsinäyttelyiden ympärille kudottu tapahtuma on vuosien saatossa kehittynyt koko perheen kaupunkitapahtumaksi, joka vaalii edelleen pitsinnypläyksen ja käden taitojen perinnettä.

Kulttuuriperinnön ystävien suosima viikko tarjoaa pitsiohjelman lisäksi laajan kirjon erilaisia näyttelyitä sekä musiikki- ja teatteriesityksiä koko perheelle. Pitsiviikon juhlavuosi pitää sisällään perinteisten raumanpitsinäyttelyiden lisäksi uusia ovenavauksia pitsinnypläyksen maailmaan ja esittelee kansainvälisiä pitsivieraita – tänä vuonna Itävallasta. Nypläystä voi kokeilla eri pisteissä kaupungilla tai pitsileirillä ja vanhoja pitsejään voi tuunata ohjatusti työpajoissa.

Tämän vuoden pitsikilpailun teemana on Pitsigraffiti, joita ilmestyy kaupunkikuvaan viikon aikana. Mustan pitsin yö 30.7. tuo Pitsiviikkoon karnevaali-ilmeen, jolloin kaupunki täyttyy juhlijoista, esiintymislavoista ja markkinoista. Mustan Pitsin yönä klo 14 käydään perinteiseen tapaan pitsinnypläyksen nopeuskilpailu.

www.pitsiviikko.fi

Matleena Ikonen

« Takaisin