Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Pentinkulman päivät 1.-8.8.2010


Pentinkulman päivien esikoiskirjailijaseminaariin ennätysmäärä hakijoita

Kuva: Pentinkulman päivät, Kirjamaa, kuva: Eija Haapalainen
E80-kutsuseminaari kokoontuu Urjalassa 5.-8.8.2010 kouluttamaan edellisvuoden kevään ja kuluvan vuoden kevään välisenä aikana ensimmäisen kirjansa julkaisseita kirjailijoita. Seminaariin on kutsuttu  kotimaisten esikoiskirjailijoiden lisäksi virolainen esikoiskirjailija Sandra Jõgeva, joka on palkittu arvostetulla Betti Alveri -palkinnolla vuoden parhaasta esikoisteoksesta. Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjailijaseminaari järjestetään tänä vuonna 24. kertaa. Tapaaminen on saanut nimensä Urjalaa 80-luvulla halkoneen valtatien mukaan.

Esikoiskirjailijaseminaarissa käsitellään kirjoittamista ja kirjailijana olemista ammatillisesta näkökulmasta sekä keskustellaan osanottajien teoksista. Seminaarin vetäjinä toimivat vuonna 2010 runoilija Tommi Parkko, kirjallisuudentutkija, FT Jussi Ojajärvi, kirjailija Niina Repo sekä kirjailija, sanataideohjaaja Taija Tuominen.

Perjantaina 6.8. Nuutajärven Lasikylässä järjestettävässä runoillassa esikoiskirjailijat lukevat illan päätteeksi otteita tuotannostaan. Pääesiintyjänä on yhdeksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kiitetyimmistä runoilijoista kutsuttu Tomi Kontio. Osa esikoiskirjailijoista esiintyy myös samana päivänä kirjailija Karo Hämäläisen juontamassa Pentinkulman Kirjakahvilassa sekä lauantaina 7.8. ennen Pentinkulman päivien pääjuhlaa järjestettävässä esikoiskirjailijapaneelissa, jonka puheenjohtajana toimii kirjailija Taija Tuominen.

Viikon mittainen kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivät kokoaa vuosittain 4000-5000 kirjallisuuden ystävää, niin lukijoita, opiskelijoita, opettajia, kirjailijoita kuin tutkijoitakin, kesäiseen Urjalaan. Monipuolinen ohjelma sisältää keskustelutilaisuuksia, seminaareja, kursseja, paneelikeskusteluja, runoillan - kaikkea mitä kirjallisuudenystävä voi kesätapahtumalta odottaa!

Pentinkulman päivät Urjalassa 1.-8.8.2010.

www.pentinkulmanpaivat.fi

Eeva Oksman

« Takaisin