Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Siirrettävien saunat Teuvalla 7.8.2010


Saunasta toiseen Teuvalla 7.8.2010Antaako parhaat löylyt puhelinkoppi, leikkuupuimuri vai Lada-sauna? Näihin ja moniin muihin erikoisiin saunoihin voi tutustua Teuvalla lauantaina 7.8.2010. Silloin saunat, saunojat ja muut saunojen ystävät kerääntyvät Luonto-Parraan uimalammen rannalle viidensiin Siirrettävien saunojen kokoontumisajoihin.Mielikuvituksellisia vaihtoehtoja riittää, sillä viime vuonnakin sauna-ajoissa oli 47 erilaisia siirrettävää saunaa.

– Edellytämme osallistujilta vain kolmea asiaa: saunan pitää olla siirrettävä, sillä pitää olla oma energialähde ja sinne pitää mahtua vähintään yhden ihmisen saunomaan, kertoo Eija Sievi-Korte Siirrettävien saunojen kokoontumisajot ry:stä.
Ahkerimmat saunojat käyvät jokaisessa saunassa. Sievi-Kortteen mukaan kuitenkin muutamat kunnon löylyt ehtii päivän mittaan ottaa korkeintaan 15 saunassa. Pääosa saunoista on puulämmitteisiä, mutta mukana on ollut kaasu- ja sähkökiukaitakin.

Ohjelmaa saunomisen lomassa

Sauna-ajojen ohjelma alkaa lauantaina 7.8. klo 12. Tapahtuman avauksen jälkeen ohjelmassa on musiikki- ja teatteriesityksiä. Saunojen esittelyn aloittaa tapahtuman pienin sauna. Vihtapisteessä voivat saunojat itse valmistaa vihtansa, ja vihtomisen sijaan vihtaa voi käyttää myös vihdanheittokilpailussa. Suositussa kisassa on omat sarjansa miehille, naisille ja lapsille. Muissa kilpailuissa haetaan parasta sauna-asua, vihtamestaria ja jopa saunarunoa.
Niin pieniä kuin suurempiakin osallistujia kiinnostaa varmasti Matti Nysä, eli Osku Pienimäki, joka nousee esiintymislavalle päivän mittaan kaksi kertaa. Kuten kaikilla suurilla tähdillä, Matti Nysällekin on järjestetty esityksen lämmittelijöitä paikallisista esiintyjistä.

Koko perheen tapahtuma

Siirrettävien saunojen kokoontumisajot soveltuvat hyvin koko perheelle. Saunomisen lomassa voi virkistyä uimalammessa. Parramajan rannassa on grillikatoksia ja lapsille leikkikenttä. Parrassa on upeat ulkoilureitit ja kivipellot aivan lähellä, sauna-alueen yläpuolella. Alueelta löytyy myös caravan-alue.

– Tämä on sellaista leppoisaa yhdessäoloa, toteaa Sievi-Korte. Näin siitäkin huolimatta, että tapahtumassa oli viime vuonna jopa 6 000 vierailijaa.
– Sopu sijaa antaa. Ihmiset kiertävät alueella saunasta toiseen. Ei siinä tarvita mitään vuorojärjestelmiä, sillä saunavaihtoehtoja riittää. Eivätkä kaikki vierailijat sauno, vaan tulevat tänne vain katselemaan ja ihastelemaan erikoisuuksia sekä nauttimaan tapahtuman tunnelmasta.
Saunominen hiljenee lauantaina vasta iltamyöhään. Vielä sunnuntainakin muutamat saunat lämpiävät klo 10 alkaen. Jos vaikka jäi joku sauna kokeilematta.

Oma vesipullo mukaan

Uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi Sauna-ajoihin on syytä ottaa oma vesipullo mukaan. Tuntikausien saunomisesta tulee helposti nestehukka.
Nälkä talttuu sauna-alueella, sillä Luovankylän latokaffiossa on myytävänä kahvia, teetä, mehua, pullaa ja piirakkaa. Alueelta saa myös lettuja ja jäätelöä sekä Kemijärven muikkuja. Ruokailumahdollisuus on Parramajalla, jossa on myös B-oikeudet. Kaikkien omien alkoholituotteiden tuonti tapahtumaan on kielletty.

Sauna-ajot on pientä yleisön parkkimaksua lukuun ottamatta ilmaistapahtuma. Tapahtumaan pääsee myös linja-autolla tasatunnein Teuvan keskustasta.

www.sauna-ajot.com

Eeva Oksman

« Takaisin