Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Isonkyrön 1700-luvun markkinat 7.-8.8.2010


1700-luvun markkinahenkeä PohjanmaallaIsonkyrön 1700-luvun markkinat järjestetään vuosittain elokuun toisena viikonloppuna, tänä vuonna siis 7.-8.8.2010. Tapahtuma sijoittuu Isonkyrön vanhan kivikirkon kupeeseen, kotiseutumuseon pihapiiriin. Viehättävät markkinat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa hetkeksi menneeseen aikaan. Aito 1700-luvun tunnelma syntyy muun muassa asujen kautta, sillä kaikki markkinamyyjät ovat pukeutuneet perinteisiin maalaisrahvaan asusteisiin. Naiset käyttävät hametta ja huivia ja miehet sarkahousuja.

Markkinoille on julistettu myös muovikielto, joten tuotteet pakataan paperipusseihin ja puurunkoiset myyntikojut koristellaan ajan hengen mukaisesti pellavalla tai säkkikankaalla. 1700-luvun markkinat tunnetaan nimenomaan käsityöläismarkkinoina, joten kaikenlaiset kädentaidot ovat siellä hyvin edustettuina.

Myynnissä on muun muassa hopea-, keramiikka-, lasi-, pellava-, pläkkipelti-, puu-, taonta-, terva-, turkis-, turve- sekä vilja- ja villatuotteita. Markkinoilla järjestetään myös lukuisia työnäytöksiä. Lapset voivat kokeilla kädentaitoja heille varatussa käsityöpajassa.

www.1700-lmarkkinat.net

Suvi Roselli

« Takaisin