Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

12. Hämeen Keskiaikamarkkinat 20.-22.8.2010


Hämeen linnaan!Hämeenlinnan Linnapuistossa järjestetään 20.-22.8. kahdennentoista kerran Hämeen keskiaikamarkkinat. Monipuolisen tapahtuman ohjelma on nähtävissä alla olevasta linkistä.

Massiivinen Hämeen linna kiehtoo pelkällä läsnäolollaan ja saa mielikuvituksen vaeltamaan punatiilisten seinien taakse. Käynti linnassa on vavahduttava kokemus, sillä vieras pääsee vaeltelemaan samoissa huoneissa, joissa asuttiin jo keskiajalla. Ritarisali, kuninkaansali ja kuningattaren kamari ovat jo niminä houkuttelevat, ja kun astelee käytäviä pitkin huoneesta toiseen, voi melkein kuvitella itsensä keskiaikaan.

Linna ei ole pelkästään käyntikohde, vaan siellä järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia läpi vuoden. Linnassa on pysyvästi Hämeen esihistoriasta kertova näyttely Terra Tavestorum, jonka aineisto perustuu yli sadan vuoden aikana Hämeessä tehtyihin arkeologisiin tutkimuksiin ja muinaislöytöihin. Muut pysyvät näyttelyt ovat Tiilen historiasta kertova näyttely, Pielaveden Vaaraslahden raha-aarre, Keskiaikaista kirkkotaidetta sekä Restaurointinäyttely. Pysyvien näyttelyiden lisäksi linnassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia. Kiehtova ja harvinainen Hopeanäyttely Ajaton aarre – Tidlös skatt on nähtävillä syyskuun 2010 loppuun asti. Avoimet opastukset tasatunnein sisältyvät pääsylipun hintaan.

www.keskiaikamarkkinat.net

Matleena Ikonen

« Takaisin