Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Kauhajoen Ruokamessut 3.-5.9.2010


Kauhajoen Ruokamessuilla juhlavuosi20. kertaa järjestettävät Ruokamessut kutsuvat Kauhajoelle, Pohjalaistalo Hämes-Havuseen 3.-5.9.2010. Viime vuosina messuilla on vieraillut keskimäärin 15 000 kävijää. Tarjolla on laadukkaita kotimaisia ja lähellä tuotettuja herkkuja; marjoja ja kasviksia, viljatuotteita sekä liha- ja kalajalosteita.

Hämes-Havusessa oma tunnelmansa

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Hämes-Havusen talonpoikaiskartano pihapiireineen täyttyy näytteilleasettajista ja messuvieraista. Messuille on helppo tulla Kauhajoen keskustan alueelta messubussilla ilmaiseksi tai sitten omalla autolla perille asti.

– Vahvuutemme on juuri ainutlaatuinen ympäristö, sanoo messupäällikkö Kirsti Vuori.
Nykyään juhla- ja kokouspaikkana toimiva Hämes-Havunen sijoittuu valtakunnallisesti arvokkaalle Hyypänjokilaakson maisema-alueelle, Kyrönjoen latvajoen varrelle. Hämes-Havusen tilan mies- ja karjapihaan jakautuva kahden umpipihan kokonaisuus on edustavaa 1800-luvun eteläpohjalaista talonpoikaisarkkitehtuuria. Asuinrakennuksista kaksikerroksinen isotupa on rakennettu 1827 ja pikkutupa 1860-luvulla. Kolmannelta sivulta pihaa rajaa pitkä aittarivi. Karjapihan eli tarhan sivuja rajaavat eläinsuojat ja lato. Umpipihan ulkopuolella on sauna, paja ja kaksi aittaa.
Messujen ajaksi pihapiiriin pystytetään lisäksi näyttelyteltat, ulkopaikkoja ja ohjelmateltta kahvioineen.
– Näillä messuilla vallitsee erilainen henki ja fiilis, Hämes-Havusen rauhallinen ja historiallinen tunnelma, kuvailee Vuori.

Myyntiä ja maistiaisia

Kauhajoen Ruokamessut tunnetaan ennen kaikkea erilaisista, mutta myös laadukkaista ja hyvistä tuotteistaan. Ruokamessuilta voit ostaa herkkutuotteita kotiin, löytää uusia makuelämyksiä ja maistella. Maistelu on olennainen osa messuvierailua. Juuri maistattamisen kautta monet pienet tuottajat saavat uusia käyttäjiä ja suosittelijoita tuotteilleen.

Messuohjelmaa

Tänä vuonna teemana on "Tuoreita makuperinteitä". Ohjelmateltassa on kokkaamisnäytöksiä, joissa alueen ammattilaiset esittelevät osaamistaan. Ohjelmassa on myös erilaisia ruokaan liittyviä tietoiskuja. Maistuvien elintarviketuotteiden lisäksi messuyleisö voi tutustua pienelintarviketuotannon koneisiin, laitteisiin ja palveluihin. Esillä on myös laadukkaita kotimaisia käsitöitä. Messualueella nautitaan ruuan lisäksi viihteestä ja viihdytään pitkään.

Vuosien mittaan Kauhajoen Ruokamessuista on kehittynyt merkittävä maakunnallinen kotimaisen elintarvikealan esittelytilaisuus, mutta myös sosiaalinen tapahtuma. Monet entiset kauhajokiset tulevat Ruokamessuille tapamaan vanhoja tuttuja ja kotiseudun väkeä.
– Kun on kerran tullut Kauhajoen Ruokamessuille, tulee aina, hehkuttaa Kirsti Vuori. – Monille on tullut tavaksi hankkia messuilta ryynejä ja muita tuotteita koko vuoden varasto, aina seuraaviin Ruokamessuihin asti.

www.ruokamessut.fi

Eeva Oksman

« Takaisin