Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Köyrimarkkinat Loimaalla 4.9.2010


Köyrimarkkinat ja Kitkatulen SM-kisat Maatalousmuseolla Loimaalla

Kuva: Iina Wahlström
Lauantaina 4.9.2010 klo 11-16 Suomen maatalousmuseo Sarka ja Loimaan kaupunki juhlistavat köyrin aikaa sadonkorjuumarkkinoilla. Museon pihalle pystytetään markkinapaikka, josta voi hankkia käsityöläisten tuotteita ja uuden sadon herkkuja. Järjestäjien mukaan markkinoille on tulossa yli 50 myyjää.

Nimensä tapahtuma saa entisajan sadonkorjuujuhlasta. Köyri eli kekri oli entisaikojen suomalaisille vuodenvaihde sekä satokauden viimeinen päivä, jota oli syytä juhlia kunnolla. Luvassa on monenlaista ohjelmaa. Härkäpään Sahtipuadin isäntä kertoo sahtiladossa "Vaahtoavan juoman valtiattarista", muinaisoluen historiasta. Markkinamusiikista vastaa Loimaan Soittokunnan Torviseitsikko sekä vanhakantaisilla paimensoittimilla taituroiva Minna Hokka. Lapsille on luvassa poniratsastusta, traktorivetokisailua sekä taikaesineen valmistusta savityöpajassa. Prättäjouset tutustuttavat kaikenikäisiä jousiammunnan saloihin. Museon sisätiloissa kisataan lasten ja nuorten tarinankerrontakilpailun Stooriskaban finaali. Päivän aikana voi myös ihailla Alpo Jaakolan taidetta, jota on esillä museon aulassa.

Markkinahumusta ei tarvitse nauttia tyhjin vatsoin, vaan alueella voi nautiskella kokonaisena paistettua possua, possumakkaraa tai vaikkapa makoisia vohveleita. Sahti taltuttaa janon ja Loimaa-seuran piapo-baarissa puolestaan voi paneutua loimaalaiseen perinneruokaan.

Markkinapäivänä Suomen maatalousmuseoon pääsee erikoishinnalla, vain 2 eurolla. Markkinoille on vapaa pääsy.

Kiehtova kitkatuli

Ostosten teon ohessa yleisö pääsee Köyrimarkkinoilla seuraamaan kolmatta kertaa järjestettäviä Kitkatulenteon SM-kilpailuja. Vuoden 2010 kitkatulimestari on se, joka sytyttää nuotion nopeimmin käyttäen apunaan ainoastaan perinteisiä kitkatulimenetelmiä! Kilpailussa hyväksyttäviä kitkatulimenetelmiä ovat mm. käsiporaus, jousiporaus, tulisahaus, tuliauraus ja pumppuporaus. Osallistujat voivat toimia yksin tai ryhmänä. Kilpailu on avoin kaikille kiinnostuneille. Köyrimarkkinoiden yhteydessä, klo 10-12:30 järjestetään myös kitkatulen kurssi.

www.koyri.fi

Eeva Oksman

« Takaisin