Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Ydinvoima tutuksi Olkiluodossa


Vierailulle OlkiluotoonMitä ydinvoima oikeastaan on ja miten sitä tehdään? Nämä ja paljon muuta selviää Olkiluodon Vierailukeskuksessa. Sähköä Uraanista -tiedenäyttelyssä tutustutaan ydinvoimalaitoksen toimintaperiaatteeseen ja uraanipolttoaineen matkaan kalliosta kallioon kattaen koko uraanipolttoaineen elinkaaren aina louhinnasta loppusijoitukseen.
Näyttelyyn voi tutustua vapaasti kierrellen näyttelyopaslehtisen avulla. TVO:n ja Tiedekeskus Heurekan yhdessä toteuttama näyttely antaa mahdollisuuden nähdä, oivaltaa ja kokeilla itse. Asiat selviävät kokeilemalla ja tutustumalla näyttelyssä oleviin erilaisiin tietopaketteihin.

Teollisuuden Voiman toiminnasta ja tapahtumista viestitetään aktiivisesti läpi vuoden, ja tiedottaja Susan Pietilän mukaan vierailutoiminta on osa yhtiön avointa viestintää.
Olkiluodon Vierailukeskus on avoinna joka päivä klo 10-20, ja sinne voi poiketa kuka tahansa ilman ennakkovarausta. Vierailut ovat maksuttomia, mutta henkilöllisyys on todistettava kysyttäessä.
Ennalta ilmoittautuvat ryhmät saavat oppaan mukaansa vierailukierrokselle.

– Opastetun vierailun ohjelmaan sisältyy tervetulokahvit, yhtiön esittely, Sähköä uraanista -näyttelyyn tutustuminen sekä käynti voimalaitosjätteen loppusijoitustilassa eli VLJ-luolassa, kertoo tiedottaja Susan Pietilä Teollisuuden Voimasta.
Opastettuja vierailuja järjestetään pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin. Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä. Ryhmävierailuja varattaessa on mahdollisuus kertoa myös vierailua koskevista toivomuksista. Vierailut pyritään järjestämään niin, että jokainen saisi tietoa niiltä osa-alueilta, joista on eniten kiinnostunut.
– Vierailuun kannattaa varata reilusti aikaa, jotta kaikki ehtivät tutustua rauhassa eri kohteisiin, muistuttaa  Pietilä. Yleensä ryhmävierailu kestää noin kolme tuntia.
 
Nykyinen Olkiluodon Vierailukeskus aloitti toimintansa helmikuussa 2006 ja kävijöitä oli ensimmäisen vuoden aikana ennätykselliset 22 000. Vierailukeskus on kiinnostava kohde kaikenikäisille ja se on vakiinnuttanut asemansa myös suosittuna luokkaretkikohteena.

Olkiluodon Vierailukeskus

Eeva Oksman

« Takaisin