Nro 4-2011
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kainuu, Kajaani, Kaukametsä, kulttuuri- ja kongressikeskus, kokous, kulttuuri, Scandic Kajanus

Kulttuuria, kokouksia, koulutuksia...Kaukametsä kutsuu Kajaaniin

Kaukametsän kulttuuri- ja kongressikeskus Kajaanissa tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön monenlaisten kokousten, koulutusten, konserttien ja juhlien järjestämiseen. Korkeatasoiset kokoustilat monipuolisen kulttuuritarjonnan kainalossa keskellä Suomea tarjoavat tilaisuudelle kuin tilaisuudelle luovuutta ruokkivat puitteet.


  Kaukametsä on enemmän kuin kokouspaikka. Se on uniikki kokonaisuus, johon kongressikeskuksen lisäksi kuuluvat myös Kaukametsän opisto, Kainuun musiikkiopisto sekä kulttuuripalvelut. Ainutlaatuinen tarjonta yhden katon alla takaa onnistuneen tilaisuuden oheisohjelmineen.

  – Kaukametsän palveluajatus on olla täyden palvelun kongressikeskus, kertoo tapahtuma- ja markkinointisihteeri Tiina Kaakinen.

  – Käytössä on viisi erityyppistä salia erilaisiin käyttötarkoituksiin aina 486 hengen konserttisaliin. Tapahtumat räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeen mukaisesti.

  Kaakinen kertoo, että Kaukametsässä järjestetään paljon kokouksia, koulutuksia, juhlia ja seminaareja. Kulttuuritilaisuuksista suurimpia ovat Kajaanin Runoviikko, Kajaani Tanssii, Kaukametsän kulttuuriviikko sekä uutena tulokkaan kesäkuussa järjestettävä Barokki Soi -festivaali.

  Vaikka Kaukametsä sijaintinsa puolesta tuntuu eteläsuomalaisesta näkövinkkelistä olevan kaukana, se toimii usein myös valtakunnallisten tilaisuuksien tapahtumapaikkana. Kaakisen mukaan Kaukametsässä järjestetään mm. puoluekokouksia, pankkien, yritysten ja vakuutuslaitosten tilaisuuksia. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää joka toinen vuosi ”Kulttuurin Kaukametsä” -seminaarin. Seminaari on pidetty vuodesta 1988 lähtien.

  – Kaukametsä on kutakuinkin keskellä Suomea ja Kajaani on näppärän kokoinen kaupunki liikkua, Kaakinen sanoo.

  – Sijaitsemme vain puolen kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Rautatieasemalta matkaa on 1,5 kilometriä ja lentokentältä noin kahdeksan kilometriä.

Alueen toimijat yhteistyössä


  Majoitus Kaukametsässä onnistuu kätevästi alueella sijaitsevassa Scandic Kajanus -hotellissa, joka on yhdistetty kulttuuri- ja kongressikeskukseen yhdyskäytävällä. Näin kokousvieraiden siirtyminen hotellista kokoustiloihin onnistuu kätevästi sisätiloissa.

  Kokousten oheen on saatavissa monenlaista oheisohjelmaa. Musiikkiopiston oppilaskonsertit, tanssiesitykset ja Kajaanin Matkailuoppaiden opaskierrokset ovat varsin suosittuja, ja vaihtoehtoja löytyy muitakin. Kaukametsä tekee aktiivisesti yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa ja jokaiselle asiakkaalle paketoidaan tämän toiveiden mukainen oheisohjelma. Vaihtoehtoisesti valmiit kokouspaketit vaikkapa kainuulaisin tuottein helpottavat asiakkaan kokouspäivän valmisteluja.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »