Nro 4-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki, Reetta Ristimäki, pikkujoulu, Spagettiooppera, Finnkampen, Kabaree Berlin, FeMale


Spagettioopperassa Ulla Raiskio ja Pekka Kuivalainen. Kuva: Kapsäkki

Herkulliset pikkujoulut Kapsäkissä

Pikkujoulun aikaan kannattaa suunnata askeleet kohti Helsingin Hämeentiellä sijaitsevaa Musiikkiteatteri Kapsäkkiä. Kapsäkin syksyn tarjonta hivelee kaikkia aisteja huikeilla esityksillään, loistavalla musiikillaan ja kauniilla pukuloistollaan. Pikkujoulupaketeissa esityksiin sisältyy ravintola Allotrian maittava illallinen, jota nautitaan mukavasti esitystä seuraten. Esitysten teemat vaihtelevat 1920-luvun salakapakkatunnelmasta Suomi-Ruotsi-maaotteluun.


Spagettioopperaa

  Useissa Euroopan suurissa kaupungeissa yleisö on jo vuosien ajan voinut kuulla ruokailun lomassa elävää oopperamusiikkia elävien taiteilijoiden esittämänä. Tämän ruokailun ja musiikin yhdistelmä sai nimekseen Pastaooppera.

  Musiikkiteatteri Kapsäkin johtaja Reetta Ristimäen mielestä myös Suomen oli aika saada oma pastaoopperansa. Näin syntyi Kapsäkin oma Spagettiooppera, jota voi tilata myös erilaisiin tilaisuuksiin ja tiloihin kaikkialle Suomeen - joko cateringin kanssa tai ilman. Käsityönä tehdyissä, uniikeissa rokokoopuvuissaan esiintyvät taiteilijat tekevät illasta myös näkö- ja kuulohermoja hivelevän kokonaisuuden. Kapsäkin omissa tiloissa Helsingissä esityksen yhteydessä tarjoillaan kolmen lajin italialainen illallinen höystettynä upeilla ooppera-aarioilla ja hienoilla kohtauksilla.

Musiikillinen Finnkampen

  Hilpeän ja hulppean humoristista Suomi-Ruotsi-musiikkimaaottelua käydään Pohjoismaisen yhteistyön hengessä. Maaottelussa mitellään musiikin tyylilajeilla musiikillisia keinoja kaihtamatta. Finnkampenissa pikkujoulukansaa viihdyttävät Kapsäkin huikeat tonttutytöt Maija "Rexi" Ruuskanen ja Veera "Palle" Railio.

Loisteliaat kabareet


  Supersuosittu Kabaree Berlin tuo 1920–luvun hengessä esille vanhoja tunnettuja mm. Marlene Dietrichin esittämiä schlagereita ja muita elokuvista tuttuja ikivihreitä iskelmiä. Esityksen salakapakkamiljöössä on myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joita esittävät Greta Kreuzberg (Reetta Ristimäki), akrobaatti Kristiina Janhunen sekä muusikot Marko Puro, Sara Puljula ja Jukka Ojala.

  FeMale-kabareessa estraditaiteen konkarit leikittelevät sukupuolien rooleilla hauskasti, kevyesti ja dramaattisesti. Ainutkertaiset laulunumerot liidättävät katsojia burleskin juurilta tähän hetkeen - rajalta toiselle. Hurmaava hulluttelu on ravintolateatteria parhaimmillaan!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »