Nro 4-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Musiikkiteatteri Koitto, musikaali, Beatles, ruokailu, teatteriravintola, Katariina Leino, Petri Lairikko, Seppo Koskinen, Musiikkiteatteri Palatsi

Suomessa kaksi suurta musiikkiteatteria


Petri Lairikko ja Katariina Leino ovat innoissaan uuden musiikkiteatterin avaamisesta.

Koiton aika koittaa Helsingissä

Kun taiteilijapariskunta Katariina Leino ja Petri Lairikko vuosia sitten haaveilivat musiikkiteatterin perustamisesta, kumpikaan ei tiennyt mihin ajatus lopulta johtaisi. Vahvasti teatterikentälle noussut tamperelainen Musiikkiteatteri Palatsi saa tänä syksynä seuraajan, Musiikkiteatteri Koiton. Uusi, täysin remontoitu teatteri avaa ovensa Helsingin keskustassa syyskuun lopulla.


  Yksityisen musiikkiteatterin avaaminen kolme vuotta sitten oli tapaus. Muutaman vuoden aikana katsojat ovat todella löytäneet Palatsin. Kun uusi Musiikkiteatteri Koitto avataan syyskuun lopussa Helsinkiin, voidaan sanoa, että kyseessä on todella poikkeuksellinen aluevaltaus Suomessa. Onhan totuttu, että jokaisella kaupungilla on oma teatterinsa, mutta nyt korkeatasoista musiikkiteatteria tarjotaankin kahdessa kaupungissa samojen henkilöiden toimesta.

  – Olimme suunnitelleet toista musiikkiteatteria vasta vuosien päähän, mutta tilaisuuden tullen mahdollisuutta ei voinut jättää käyttämättä. Koitto tuo ravintolateatterikonseptillaan oman rikastuttavan lisänsä Helsingin teatterikenttään, valottaa Musiikkiteatteri Palatsin toimitusjohtaja ja Koiton osakas Petri Lairikko.

  Musiikkiteatteri Koitto on pariskunta Leino-Lairikon sekä ravintoloitsija Seppo Koskisen yhteisomistuksessa. Liikeideana on Palatsista tuttu musikaalielämys yhdistettynä kolmen ruokalajin illalliseen. Musikaalituotannon aloittaa Beatles Forever, ja seuraavaksi on luvassa musikaalikomedia Blues Brothers. Tekijöinä ovat kotimaiset huippuammattilaiset.

  – Tarjoamme katsojille täysipainoisen elämyksen, jossa hengen-, ja ruumiinravinto kohtaavat. Illanvieton kruunaa herkullinen illallinen viineineen. Koiton yhteydessä toimii myös ruoka- ja seurusteluravintola Koiton Grilli & Bistro, joka on avoinna pikkutunneille saakka, Lairikko kertoo.

Musikaaleja tehdään öisin

  Musiikkiteatterin suosiosta Suomessa kertovat ainakin ne 70 000 asiakasta, jotka vierailivat viime vuonna Musiikkiteatteri Palatsissa.

  – Keskeistä on tinkimättömyys. Kaikkien elementtien, kuten tarjottavan esityksen, esiintyjien ja bändin pitää olla huippuluokkaa. Ihana ruoka ja upeat puitteet tekevät kokonaisuudesta nautittavan, toteaa Palatsin taiteellinen johtaja Katariina Leino.

  Kirjailija Leinon kynästä on syntynyt lukuisia musikaali-, ja näytelmäkäsikirjoituksia ja nuortenromaaneja. Viimeisimpänä teoksena on nuortenromaani Sirkusprinsessa (WSOY), joka kertoo nuoren tytön varttumisesta narsistisen äidin varjossa.

  Leinon mies, ohjaaja-näyttelijä Petri Lairikko on toiminut muun muassa Seinäjoen kaupunginteatterin johtajana, ja näytellyt lukuisissa TV-sarjoissa. Taiteilijaperheeseen kuuluu kaikkiaan viisi lasta, joista nuorin on kaksivuotias. Kotejakin on sitten tästä eteenpäin kaksi, Tampereella ja Helsingissä.

  – Arkemme toimii siten, että minä olen nuorimmaisen kanssa kotona päivisin, ja töistä palatessaan Petrillä on lastenhoitovuoro. Yöt ovat minun aikaani kirjoittaa, Leino kertoo.

The Beatles Forever


  Musiikkiteatteri Koiton The Beatles Forever-esitys kertoo legendaarisen The Beatlesin tarinan. 1960-luvun alussa neljä liverpoolilaisnuorukaista perustivat yhtyeen, josta tuli ilmiö. Beatles on ohjannut popmusiikin uusille urille, toiminut suunnannäyttäjänä ja asenteenmuokkaajana. Beatles toimi myös yhdistäjänä, se levitti musiikillaan rakkauden ja huolenpidon sanomaa. Yhtyeestä tuli ikoni, jota ilman ei voi ymmärtää rockmusiikin kehitystä. Huippuesiintyjien tähdittämässä The Beatles Forever -esityksessä yhdistyvät Beatlesin tarina, unohtumattomat kappaleet ja upeat tanssit. Kapellimestarina toimii Matti Paatelma ja rooleissa nähdään Ville Pusa, Mikko Pohjola, Mikko Kosonen, Risto Niinikoski, Ville Keskilä, Janne Virtanen / Misa Nirhamo, Saija-Reetta Kotirinta. Näytemän ensi-ilta oli 30.9.2011.Tekstin kirjoittiSini Kukkonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »