Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Hetan Musiikkipäivät 50 vuotta

Paikkakunta: Enontekiö
Ajankohta: 14.04.2019 - 21.04.2019
Sijainti: Lappi
Tapahtumatyyppi: Musiikki
Lisätietoa: www.hetanmusiikkipaivat.fi

Kuvaus:
Hetan Musiikkipäivät 14.-21.4.2019

  Käsivarren Lapissa, Enontekiön Hetassa, on puolen vuosisadan ajan järjestetty klassisen musiikin juhlaviikkoa. Vuonna 2019 Hetan Musiikkipäivät täyttää 50 vuotta. Jälleen kiipeämme Pyhäkeron autiotuvalle laulamaan, ajelemme iltakonserttiin Norjan puolen rajakylään ja kuuntelemme musiikin mestareita Hetan kirkossa.

  Pääsiäiseen sijoittuva tapahtuma sai aikoinaan alkunsa rovaniemeläisen Seitakuoron hiihtoreissuista Enontekiölle. Kuoro konsertoi Hetassa 1969 Mauno Astalan johdolla.  Siitä lähtien Hetan Musiikkipäivät on jatkanut jokavuotiseksi vakiintuneena festivaalina.

  Keväinen ajankohta on kannatellut tapahtuman suosiota. Lapin valkoiset hanget, pienen kirkonkylän tunnelma sekä elävä klassinen musiikki houkuttelevat kävijöitä pitkienkin matkojen takaa. Tapahtuman positiivinen vire on piristänyt paitsi Hetan kylää, myös koko Enontekiön kuntaa. ”Sen vuoksi haluamme järjestää tapahtuman ainakin vielä seuraavat 50 vuotta”, toteaa Musiikkipäivien hallituksen puheenjohtaja Irene Salonen.

  Juhlavuoden ohjelma keskittyy Johann Sebastian Bachin tuotantoon, jota kuullaan tapahtuman jokaisessa konsertissa.  Muu ohjelmisto on kokonaisuudessaan runsas ja monipuolinen otos saamelaislyriikasta latvialaiseen musiikkiperinteeseen. Seitakuoro konsertoi itseoikeutettuna kunniavieraana. Tapahtuman taiteellinen johtaja on Lauri Pulakka.

  Konsertit pidetään pääosin Hetan kauniissa ja akustiikaltaan loistavasti soivassa kirkossa. Festivaalin konsertteja toteutetaan kuitenkin myös perinteiseen tapaan Norjan Kautokeinossa ja Kemissä asti.


« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Askaisten Ritaripuistossa on jokaisella 191 Mannerheim-ristin ritarilla Kurun mustaa graniittia oleva muistokivi sekä yhteinen kunniakivi. Mannerheim-risti annettiin erityisistä sotilasansioista, sotilasarvoon katsomatta. Puisto on perustettu ritarien ja sotaveteraanien kunniaksi. (s.25)

Matkailu kotimaassa.fi nro 3-2011