Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Lieksan Vaskiviikko 2018

Paikkakunta: Lieksa
Ajankohta: 20.07.2018 - 28.07.2018
Sijainti: Pohjois-Karjala
Tapahtumatyyppi: Musiikki
Lisätietoa: www.lieksabrass.com

Kuvaus: Lieksan Vaskiviikko 20.-28.7.2018

Lieksan Vaskiviikko on käynnistynyt jo vuonna 1980 musiikkineuvos Erkki Eskelisen toimesta Lieksan kaupungin matkailun ja Lieksan lehden järjestämän ideakilpailun innoittamana. Vaskimusiikki oli trumpetistitaustaiselle Eskeliselle läheistä erityisesti Lieksan nuorisopuhallinorkesterin kautta,  joten Vaskiviikon avulla haluttiin tuoda myös kansainvälistä mestarikurssiosaamista Lieksaan. Vaskiviikon pääopetussoittimina ovat trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba ja eufonium.

Vaskiviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat taiteellinen johtaja ja toiminnanjohtaja yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Festivaalin ajaksi palkataan lisätyövoimaa, minkä lisäksi paikallisten talkoolaisten vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää viikon onnistuneelle toteutukselle.

Lieksan Vaskiviikon toiminnan olennainen osa ovat musiikkikurssit, jotka kattavat kaikki vaskisoittimet. Kunkin vaskisoittimen mestariluokka on suunnattu ammattimaiseen opiskeluun. Muille kursseille, kuten perusopetukseen sekä yhtye- ja seitsikkokursseille voivat hakeutua kaikenikäiset ja -tasoiset soittajat. Kurssien opettajina ja samalla myös konserttien esiintyjinä toimivat ulkomaisten mestarikurssiopettajien lisäksi suomalaiset huippumuusikot. Vuosittain musiikkikursseille osallistuu toista sataa vaskimusiikin ammattilaista, opiskelijaa ja harrastajaa.

Klassinen konserttisarja esittelee parillakymmenellä konsertillaan kattavasti vaskisoittimia ja niiden maailmankuuluja taitajia Lieksan kirkossa, Lieksan kulttuurikeskuksessa, Viekijärven kirkossa sekä luonnonkauniilla Mätäsvaaran avolouhoksella.

Vaskiviikon ohjelma on nähtävissä tapahtuman sivuilla (linkki yllä).


« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla voi kokeilla erilaisia roolivaatteita tai vaikkapa säätiedotuksen esittämistä sinistudiossa. (Sukellus teatterimaailmaan, s. 62-63)

Matkailu kotimaassa.fi nro 1-2015