Nro 1-2012
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: matkailuajoneuvot, matkailuvaunu, matkailuauto, asuntoauto, asuntovaunu, Bürstner


Bütsrnerin Elegancen sisustus tuo mieleen loistojahdit - nyt sellaisen saa siis pyörillä. Kuva: Bürstner

Bürstner – aloittelijan vaunusta luksusluokan matkailuautoon

Aikaisemmin matkailuvaunut olivat aina valkoisia, joissa koristeena oli korkeintaan erilaisia teippiraitoja. Nykytekniikka mahdollistaa jo värillisten vaunujen tekemisen ja niinpä liikenteessä on alkanut näkyä myös muita väriratkaisuja. Bürstnerillä Averso Plus -mallisarjaan saatava Jungle-design viidakkokuvioineen herättää huomiota missä tahansa liikkuessaan.


Uusia ratkaisuja vaunuissa

  Bürstnerillä on myynnissä viisi mallisarjaa, joissa on yhteensä 43 mallia. Edullisimmassa Premio-mallissa on nyt neljä uutta pohjaratkaisua. Tärkein uudistus on kevytrakennetoteutus, joka keventää vaunua jopa 40 kiloa. Telttavalo on nyt LED-tekniikkaa, joka on tehokasta mutta energiaa säästävää. Tilavuuden tuntua uuden mallivuoden Premioon lisää 195 senttimetrin seisomakorkeus.

  Matkailuautoista tuttu Bürstner-innovaatio, alaslaskettavan ylävuode, nyt ensi kertaa myös vaunuissa Averso Plus -mallissa. Se lisää vuodekapasiteettia, kun istuinryhmän yläpuolelta saa kevyttoimisella mekanismilla laskettua tilavan ja mukavan parivuoteen kahdelle täysikasvuiselle. Silloin käytössä on peräti kaksi parivuodetta. Mikäli tarve on vain yhteen, alla oleva pöytäryhmä on käytettävissä ilman tavallisesti vaadittavaa vuoteen purkamista.

Nukkumisen mukavuus avainasia

  Mallivuonna 2012 Bürstner jatkaa huomion kiinnittämistä nukkumismukavuuteen. Nyt Premiota lukuun ottamatta kaikissa matkailuvaunujen kerros- ja parivuoteissa on vakiona mukavat kylmävaahtopatjat. Myös matkailuautojen kiinteissä vuoteissa on nyt 14 cm vahvuiset kylmävaahtopatjat. Erillisvuoteet muuntuvat näppärästi parivuoteeksi, sillä Single-Twin-vuoderatkaisussa on rullattava väliosa.

Matkailuautojen vahva merkki


  Bürstner on Euroopan suurin matkailuautojen valmistaja ja Pohjoismaiden eniten myyty matkailuauto. Suomessakin Bürstner on jo myyntitilaston kakkonen. Bürstner on tehnyt matkailuautoja jo 25 vuotta ja juhlavuonna tarjolla on yhdessätoista mallisarjassa peräti 51 mallia. Tulevalle mallikaudelle niistä 18 on uusia tai päivitettyjä.

Pyörillä loistojahdin tyyliin


  Bürstner valmistaa kuninkuusluokaksi kutsutun integroitujen matkailuautojen luokkaan peräti kolmea automallisarjaa, joista kirkkaimpana tähtenä loistaa Elegance. Sen sisustukselle ominaista on matkailuautoksi poikkeuksellinen, loistohuvijahtityylinen toteutus. Elegancessa miellyttää paitsi tilavuus ja avaruus, myös huippulaadukkaat kankaat ja hieno viimeistely. Jokainen yksityiskohta heloineen ja kahvoineen on tarkkaan harkittu. Elegancen modernit LED-valolistat katossa, kaappien alaosassa ja jopa kalusteiden kulmissa luovat keittiöön tyylikästä tunnelmaa. Takaosassa hallitsee suuri Kingsize-vuode ja joissain malleissa jopa täydellinen meikkipöytä. Vuode voidaan säätää sähköllä mukavaksi leposohvaksi, jossa on korotettu pääosa, joten sängyssä on mukava vaikka lueskella ennen nukahtamista. Hintaa tällaisesta luksusautolle kertyy vähän yli 100 000 euroa.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »