Nro 1-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Helsinki, Rastila, camping, leirintäalue, leirintämatkailu, ravintola, metro


Vehreä Rastilan leirintäalue on vain kävelymatkan päässä metroasemalta. Kuva: Rastila Camping

Leirintälomalla pääkaupungissa

Maaseudulla asuvalle mukavaa vaihtelua lomaan tuo muutama päivä pääkaupungissa. Meidän perheellämmekin on tapana joka kesä suunnata Rastila Campingiin asuntovaunun kanssa. Rastilassa yhdistyvät leirintäloman rentous ja suurkaupungin tarjonta.


  Rastila Camping sijaitsee Itä-Helsingin Vuosaaressa, jonne on suhteellisen helppo ajaa Kehä 1:stä pitkin. Matkasta selviää ilman varsinaista kaupunkiajoa Helsingin ruuhkissa. Matkailuajoneuvopaikkoja Rastilassa on 165, jotka kaikki ovat tontitettuja ja sähköistettyjä. Ennen lähtöä vanhempien matkailuvaunujen ja -autojen omistajien on syytä hankkia sähköadapteri, sillä Rastilassa käytössä on modernit kolmipäiset sähköpistokkeet. Oman mielenrauhankin vuoksi kannattaa vaunu- tai autopaikka myös varata etukäteen. Jo tuolloin tulee mainita, jos aikoo pystyttää etuteltan, sillä tontteja on sekä kapeita että leveitä.

Viihtyisä ja urbaani alue

  Rastilan leirintäalue on kuin keidas keskellä kaupunkia. Vehreää ja viihtyisää aluetta reunustavat kahdelta suunnalta kerrostalot. Iltaisin tunnelma on erikoinen, sillä leiritunnelman ohella voi seurata kaupunki-ihmisten kesätouhuja parvekkeillaan – tosi-TV:tä livenä ilman televisiota!

  Hellepäivän sattuessa harva malttaa lähteä Rastilasta mihinkään. Silloin kaikki kynnelle kykenevät suuntaavat hiekkarannalle. Valvotulla uimarannalla on pikkulastenkin mukava leikkiä sekä polskutella matalassa vedessä. Ihmetystä herättää tasaisin väliajoin viereistä siltaa pitkin ohiajava metro. Mikäli rannalle ehtii vasta iltasella, voi Rastilasta vuokrata perhesaunan tai tilavamman rantasaunan, ja nauttia leppeistä löylyistä uinnin lomassa.

  Nuoriso viihtyy rannan lisäksi myös puiden varjostamalla nurmikentällä, jossa voi heitellä frisbeetä tai pelata lentopalloa muiden nuorten kanssa. Jalkapallollekin löytyy pelipaikka aidatulta hiekkakentältä. Pelikavereita löytyy melko varmasti, sillä Rastila yksi Suomen vilkkaimmista leirintäalueista. Vuosien varrella sieltä on meidän nuorisollemmekin löytynyt monia uusia ulkomaalaisia ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito on jatkunut jo vuosia!

Palvelut lähellä

  Leirintäalueella asiakkaiden käytössä on useampia huoltorakennuksia, joten palvelut on hyvin saavutettavissa kaikkialla alueella. Telttailualueen nurmella on tilaa noin 80 teltalle. Olemme usein sattuneet Rastilaan yhtä aikaa ulkomaalaisten ryhmien kanssa. Jotkut majoittuvat erikoisrakennetuissa busseissa, kun taas toiset rakentavat omia telttakyliään. Sellaisia ei Suomessa käy varmaankaan missään muualla kuin Rastilassa, jossa näkee myös mitä erilaisimpia vaunuvirityksiä!

  Loma ei saa olla jatkuvaa ruuanlaittoa, vaikka edellytykset siihen olisivat kuinka hyvät. Välillä olemme viipyneet rannalla pidempään, jolloin olemme poikenneet alueella sijaitsevaan ravintola Rastilan Kartanoon syömään maittavan buffet-lounaan. Iltaisin on sitten ollut mukava grillailla ja jutustella muiden matkustavaisten kanssa maailman menosta ja matkasuunnitelmista.

Retkelle kaupungin keskustaan

  Rastilaan saapuu matkailijoita ympäri maailmaa, sillä se on oiva kiintopiste Helsingissä vieraileville. Erityisen hyvä on, että metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä. Näin oman kulkupelin voi jättää leirintäalueelle ja liikkua vaivattomasti ympäri Helsinkiä julkisilla kulkuneuvoilla. Liikkuminen on helpointa, kun hankkii 1-7 päivän vuorokausilipun tai runsaasti muitakin matkailijaetuja sisältävän 1-3 päivän Helsinki-kortin.

  Lapsista metrolla matkustaminen on jännittävää, ja sadepäivän ohjelmanumeroksi riittää jo pelkkä metroajelu. Päätepysäkillä voi nousta ihmettelemään Kampin pitkiä liukuportaita ja palata sitten takaisin Rastilaan. Varsinkin lasten mieleen syöpyvät metrokuuluttajan toistamat asemien nimet. Vielä kotonakin niitä toistetaan samanlaisilla äänenpainoilla: Siilitie – Igelkottsvägen, Itäkeskus – Östra Centrum, Puotila – Botby Gård, Rastila - Rastböle.

  Joskus kaupunkireissu venyy pidemmäksi kuin alkujaan oli tarkoitus. Silloin nälkä voi leirintäalueelle palatessa olla niin kova, ettei kukaan jaksa odottaa ruuan valmistumista. Asemalla on onneksi pizzeria, josta saa kohtuuhintaan vatsantäytettä. Pizzat voi syödä siellä tai ottaa mukaan vaunulle. Lomalla pääasia on kuitenkin rentoutuminen ja mukavat muistot. Niitä ainakin meillä on Rastilasta!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »