Nro 1-2012
Luokittelu: Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Somero, Hovimäki, Kökkö


Hovimäki Camping

Pankais poiketen!

Aktiivisen matkaajan Hovimäki

  Hovimäki Camping on leirintä- ja retkeilyalue Somerolla, Hirsjärven rannalla. Leirintäalueen kaikki palvelut ovat avoinna toukokuun viikonlopuista syyskuun alkuun tai sopimuksen mukaan muulloinkin.

  Hovimäessä on yhteensä 70 caravanpaikkaa, joista 28 on sähköpaikkoja. Leirintämökkejä on 15 ja nurmikentillä on tilaa noin 100 teltalle. Huoltorakennuksissa on suihku- ja wc-tilat, vaatehuoltotilat sekä kemiallinen jätetyhjennyspaikka matkailuvaunuille. Keittiö- ja ruokailutilojen lisäksi alueella on kaksi grillikotaa, joissa on mukava viettää aikaa säällä kuin säällä. Valmiiseen pöytään pääsee grilliravintolassa ja kahvilasta voi ostaa pienempää purtavaa.

  Leirintäalueella on kolme rantasaunaa, joista yhdessä myös takkatupa. Lauantaisin on miesten ja naisten yleiset saunavuorot ja muulloin ne ovat vuokrattavissa yksityiskäyttöön.

  Tekemistä Hovimäessä riittää. Leirintäalueella on mahdollista pelata minigolfia, lukuisia pallopelejä, petanqueta, pingistä, puistoshakkia ja biljardia. Lapsille on sisä- ja ulkoleikkipaikkoja ja uimaranta on lapsiystävällinen. Myös koirille on oma uimaranta. Hovimäen ympäristössä kulkee ulkoilureittejä sekä Someron vesiretkeilyreitti. Ympäröivään luontoon voi tutustua helposti vuokravälineillä. Polkupyörän lisäksi lainattavissa on veneitä ja kanootteja. Hovimäestä saa myös kalastustarvikkeita ja -lupia. Reipasta liikuntaa voi harrastaa myös läheisillä tanssilavoilla, Ämyrissä ja Esakalliossa, jonne kumpaankin on matkaa vain noin kuusi kilometriä. Baddingin kuuluisa Paratiisi-kioskilla voi pysähtyä Ämyrin suuntaan mennessä.

  Camping Hovimäkeen on matkaa niin Turusta, Helsingistä kuin Tampereeltakin vain noin sata kilometriä. Tätä ovat hyödyntäneet monet yhdistykset ja seurat, jotka järjestävät kokoontumisiaan Hovimäessä. Tuttuja vieraita ovat auto- ja moottoripyöräkerhot sekä koiraharrastajat. Hovimäki onkin oiva paikka yksityis- ja yritystilaisuuksille. A-oikeuksin varustetuttu ravintola valmistaa ryhmille tilauksesta makoisia tarjoiluja.

Ihmisläheinen Kökkö

  Historiallisen Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Kökkön Lomamökit on varsinainen perheiden paratiisi. Moni perhe yöpyy siellä matkalla Muumimaailmasta Puuhamaahan. Kökkön ihmisläheinen ilmapiiri on vetänyt puoleensa matkailijoita jo lähes 40 vuoden ajan.

  – Olemme pieni ja rauhallinen perhealue, jonne ihmiset tulevat yhä uudestaan, kertoo isäntä Jani Kurvinen.

  Kökkön maatilalla on lapsiystävällinen pihapiiri ja se on avoinna ympäri vuoden. Tilalla on vuokrattavana viisi talviasuttavaa, mukavuuksin varusteltua rantamökkiä, jotka ovat varsinkin pääkaupunkiseutulaisten suosiossa. Maatilalla on mahdollisuus myös aamiaisen sisältävään huonemajoitukseen. Kökköön saisi ottaa yli 50 matkailuajoneuvoa tai telttaa, mutta määrä on haluttu rajata 20–30:een, jotta kaikille olisi sopivasti tilaa ja rauhaa. Leiriytymisalue sijaitsee puistomaisessa ympäristössä ja siellä on nykyaikaiset huoltotilat keittiöineen ja suihkuineen, kemssan ja tankin tyhjennyspaikat sekä koneellistetut vaatehuoltotilat.

  Kökköön pääsee myös vesitse, sillä lähituntumassa on melontareitin rantautumispaikka. Pyöräilijöitä siellä meillä yöpyy suhteellisen paljon, sillä se on sopivasti virallisen polkupyöräreitin varrella.

  Kökkön mökeissä on yöpynyt myös kävellen liikkuvia.

  – Kävelijöitä meille on tuonut pyhiinvaellusreitti Camino de Santiagon kaukaisin haara, joka kulkee Hämeenlinnan Hattulasta Turkuun, hämmästyttää Jani Kurvinen vastauksellaan.



Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »