Nro 1-2012
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: matkailuajoneuvot, matkailuvaunu, matkailuauto, asuntoauto, asuntovaunu, Hymer

Hymer-konserniin kuuluvat nykyään Hymerin lisäksi Eriba, Bürstner, Carado, Laika, Niesmann+Bischoff, Dethleffs, Sunlight, LMC ja TEC.Hymer
- historiaa ja nykyaikaa

Euroopan johtava matkailuautovalmistaja Hymer on toimittanut jo yli 150.000 matkailuajoneuvoa ympäri maailmaa. Ensimmäisen matkailuauton yhtiön perustaja Erwin Hymer suunnitteli ja valmisti vuonna jo 1961, mutta varsinainen tuotanto alkoi kymmenen vuotta myöhemmin. Viime lokakuussa Saksan Bad Waldseessä avattiin Erwin Hymer Museum, jossa esillä on muuan muassa 80 historiallista asuntovaunua sekä asuntoautoa.


Mercedes StarLine ensiesittelyssä Caravan 2012 -messuilla

  Viime vuonna markkinoille tullut Fiat-alustainen uusi Hymermobil B Klasse on saavuttanut erittäin suuren suosion. Hyvin paljon sen oloinen on myös uusi Mercedes-alustainen Hymermobil B-Klasse StarLine, jonka Hymer Center tuo ensiesittelyyn Helsingin Caravan-messuille.

  – Hymermobil B-Klasse StarLine Euro 5 -alustalla on nyt ensimmäistä kertaa saatavana myös omalla kaksoispohjaratkaisulla. Kaksoispohjan 125 mm:n lastauskorkeus antaa huomattavasti lisätilaa sekä mahdollistaa säiliöiden ja ajoneuvotekniikan sijoittamisen suojaan pakkaselta. Sillä on myös positiivinen vaikutus painojakaumaan sekä ajomukavuuteen, toteaa Hymer Centerin toimitusjohtaja Antti Kekäläinen.

  – Lisämukavuutta tarjoaa yhtenäinen lattiataso integroidulla lattialämmityksellä. Myös alustan ajoturvallisuus on optimaalinen, sillä molempien airbagien lisäksi vakiovarustukseen kuuluvat myös lukkiutumattomat jarrut, luistonesto, elektroninen jarruvoimansäätelijä ja elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä, luettelee Kekäläinen.

  Mercedes-alustaista StarLinea on saatavana kuusi mallia, joista neljä kaksoispohjalla. Vakiovarustukseen kuuluvat mm. 160 litran Jumbo-jääkaappi, lämmitetty kaksoispohja säilytyslokeroilla sekä ikkunallinen, pehmeästi lukkiutuva Komfort-ulko-ovi, jossa on kaksiosainen porras. Kuljettajan liikkumista helpottaa sähkötoiminen porras, joka tulee automaattisesti esiin ovea aukaistaessa. L-ryhmän alapuolella oleva maxi-säilytyslokero on lastattavissa myös ulkoa käsin. Suihkuun on saatu lisää korkeutta laskemalla suihkualtaan lattiaa hieman yleistä lattiatasoa alemmaksi. Lattiassa on kaksinkertainen poistoaukko jätevedelle. Etupään ylävuode laskeutuu B-Klassen tavoin rinnankorkeudelle, mikä helpottaa vuoteelle nousua.

Puoli-intergroitu Premium 50

  Uudessa erikoismallissa, puoli-integroidussa Hymer Tramp Premium 50:ssa on runsas varustelu.

  Alustan vakiovarustukseen kuuluvat mm. kaksi airbagia, ilmastointi, vakionopeussäädin, ohjaamon keskuslukitus, ABS sekä elektroninen jarruvoimansäätelijä. Korin vakiovarusteita ovat mm. kuljettajan istuimen korkeuden ja kallistuksen säädöt, erillisvuoteiden lisäpala, 150 litran Jumbo-jääkaappi pakastelokerolla sekä ohjaamon yläpuolinen panoraamakatto. Istuinryhmän alla oleva lattiakoroke lämpiää kiertoilmalla ja siitä on suulakkeet kuljettajanistuinten alle lämmittämään ohjaamon jalkatilaa.

Käytetään myös ainoana autona

  Hymer Exsis-i:stä esitellään Fordin rinnalla nyt ensimmäistä kertaa Fiat-alustainen versio, joka on 8 cm Fordia leveämpi ja 5 cm korkeampi. Silti uusi 2,22 m leveä Fiat kääntyy uskomattoman pienessä tilassa. Exsis-i:ssä on uusi keulamuotoilu, joka antaa autolle henkilöautomaista ilmettä. Paino ajovalmiina on kaikissa malleissa alle 3000 kg, joten autoa voi ajaa henkilöautokortilla. Exsis on parkkiruutuun sopiva matkailuauto, jolla kaupungissa ajaminenkin on helppoa.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »