Nro 1-2012
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Kesä ; 
Avainsanat: leirintäalue, camping, Lootholma, Kustavi, jurtta, vierassatama, tapahtumatelttaLootholma nousi uuteen kukoistukseen

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Lootholman matkailukeskuksen toiminta on alkanut uudella ilmeellä ja hyvällä vauhdilla. Sataman ja leirintäalueen huoltotilat on remontoitu ja heinäkuussa vietettiin suuren tapahtumateltan avajaisia. Aluetta kehitetään edelleen.


  – Ensi kesäksi veneilijöille on tulossa grillikatos ja veneilijöiden sähkö tuotetaan ekologisesti aurinkopaneeleilla, kertoo Lootholman toiminnasta nykyisin vastaavan Kustavin Matkailu Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Laatta.

  Saaristomaisemissa sijaitseva Lootholma on hyvä kiintopiste sekä maanteillä että vesillä liikkuville. Satamassa on mahdollisuus septi- ja pilssivesien tyhjennykseen, ja polttoainejakeluautomaatista moottoriveneet saavat tärkeää menovettä vuorokauden ympäri. Suojaisan vierassataman uusituissa sauna- ja pesutiloissa on mukava virkistyä ja nauttia sitten à la Carte -ravintolan laadukkaista antimista.

  Maanteitse Turusta on vajaat 70 kilometriä Lootholmaan, joka sijaitsee Kustavin keskustan tuntumassa. Alueella on teltta- ja vaunupaikkoja sekä kahdeksan jurttaa. Vierassataman sauna- ja pesutilojen lisäksi leirintäalueen kahvila-vastaanottorakennuksessa on leiriytyjien huoltotilat suihkuineen ja pyykinpesumahdollisuuksineen.

  Rantasauna eli Laulusauna on kesäisin ahkerassa käytössä. Yleisellä vuorolla toinen saunoista on miesten ja toinen naisväen käytössä, mutta saunan voi vuokrata myös omaan käyttöön.

  Alueella on frisbeegolf-rata sekä beach volley -kenttä ja rantakalliot suorastaan houkuttelevat kalastamaan. Alueella kulkevilla teillä ja metsäpoluilla voi tehdä mukavia kävelylenkkejä. Lootholmasta voi vuokrata veneen tai polkupyörän ja lähteä tutkimusmatkalle lähiympäristöön.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »