Nro 2-2012
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman

Päätoimittajalta

Tarkkaavaisimmat lukijamme saattoivat huomata, että lehden tämä numero julkaistiin viikko ilmoitettua myöhemmin. Asioiden soisi aina menevän hyvin, mutta elämässä kaikki ei aina käy niin kuin on suunniteltu. Eteen voi tulla asioita, joihin ei ole voinut tai osannut varautua. Taittajamme mursi sormensa jalkapallopelissä, ja sormi jouduttiin leikkaamaan. Kipsi kädessä hidasti ja haittasi oleellisesti työntekoa ja olimme mahdottoman edessä. Aikataulua oli pakko muuttaa.


  Käsi oli kipsattuna toki pidempään kuin viikon, joten lehden ilmestyminen olisi voinut viipyä pidempäänkin. Löysimme kuitenkin kaipaamiamme taitavia ihmisiä, jotka voivat jatkossakin olla mukana lehden teossa. Nämä osaavat tekijät rikastuttavat nyt omalla tyylillään lehden ilmettä. Ikävällä asialla oli myös positiivisia vaikutuksia!

  Yllättävissä vastoinkäymisissä joudumme – tai saamme – miettiä uusia toimintatapoja. Asioiden sujuessa edes tyydyttävällä tavalla toiminnan kehittämiselle ei koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa. Pakon edessä on hyvä mahdollisuus tarkistaa kurssia ja näissä tilanteissa voi syntyä uusia ideoita ja toimintatapoja, joita ei aiemmin ole osannut ajatella.

  Nykyisessä hektisessä elämänmenossa koko elämän kestävä, yhden alan työura alkaa olla jo harvinaisuus. Työpaikkoja siirtyy ulkomaille ja supistuksia tehdään lähes kaikilla aloilla. Työsuhteet ovat usein määräaikaisia ja varmanakin pidetty työpaikka saattaa mennä alta.

  Vaikeissa tilanteissa meillä on aina valinnan mahdollisuus. Käperrymmekö itseemme ja ongelmiimme, yritämmekö väkisin eteenpäin ”hakaten päätä seinään” vai uskallammeko avartua miettimään jotain uutta? On ihmisiä, jotka menetettyään työpaikkansa vuosikymmenten työuran jälkeen ovat uskaltautuneet kouluttautumaan alalle, josta nuoruudessaan unelmoivat. Tappio on käännetty voitoksi.

  Totutusta poikkeaminen vaatii rohkeutta. On helpompi pitäytyä vanhassa. Moni suunnittelee kyllä elämäänsä ajatellen, että sitten kun…niin sitten…Kun pääsen eläkkeelle, niin sitten… Ensi syksynä… Ja aika kuluu. Ei koskaan tule sopivaa aikaa. Elämä jää elämättä, se valuu käsistämme arjen tohinoissa.

  Mutta mitä sinä todella haluat elämältä? Olisiko aika kokeilla harrastusta, joka sinua on kiinnostanut, mutta jostain syystä jättänyt kokeilematta? Aloita vaikkapa pienistä irtiotoista. Hymyile. Sano ystävällinen sana läheisillesi. Vie perheesi piknikille tai tunnelmalliseen ravintolaan. Lähde avoimin mielin päiväretkelle koti- tai naapurikaupunkiin. Tarkista kurssisi. Aika on nyt.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »