Nro 3-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Mäntän Musiikkijuhlat, Mäntän kuvataideviikot, pianomusiikki, Severin von Eckardstein, Matti Raekallio, Pekilo, Löytäjä saa pitää, nykytaide


3.7. järjestettävässä Venäläisiä satuja -konsertissa esiintyy saksalaispianisti Severin von Eckardstein.

Mäntän Musiikkijuhlat
 ja Kuvataideviikot
houkuttavat taiteen ääreen

Tänä vuonna 26.6.–4.7. järjestettävät XIV Mäntän Musiikkijuhlat ovat kansainvälisemmät kuin koskaan. Tässä klassisen pianomusiikin kesätapahtumassa ovat nyt selkeänä enemmistönä ulkomaalaiset taiteilijat. Jännittävänä teemana toimii idän ja lännen kohtaaminen.


   Miltei jokaisessa konsertissa kuullaan musiikkia Venäjältä sekä Länsi-Euroopasta tai Yhdysvalloista. Tapahtumassa esitetään mm. venäläisen Sergei Rahamaninovin sekä brittisäveltäjä York Bowenin teoksia. Kantaesityksenä kuullaan Osmo Tapio Räihälän pianoteos Aflao Highway. Uutena aluevaltauksena festivaalilla myös tanssitaan Dallapén tahtiin.

Kansainvälisyyttä ja fantasiaa

  Mäntän Musiikkijuhlien sisältöä voisi tänä kesänä luonnehtia kerronnalliseksi. Useiden teosten taustalla on tarina tai satu. Yksi mielenkiintoisimmista lienee 3.7. järjestettävä Venäläisiä satuja -konsertti, jossa esiintyy saksalaispianisti Severin von Eckardstein. Häntä pidetään yhtenä oman ikäluokkansa merkittävimmistä pianisteista. Tämä nuori taiteilija on esiintynyt kaikilla arvostetuimmilla pianofestivaaleilla sekä Euroopan merkittävimmissä konserttitaloissa.

Matti Raekallion konsertti

Suomalaisesiintyjistä räväkkänä pianovirtuoosina tunnettu Matti Raekallio esiintyy Mäntän musiikkijuhlilla 27.6.2012. Taiteilija asuu New Yorkissa ja vierailee siksi harvoin kotimaisilla konserttilavoilla. New Yorkin Juilliard-koulun professoria Matti Raekalliota pidetään yhtenä menestyneimmistä suomalaispedagogeista kautta aikojen. Laajasta ohjelmistostaan tunnetuksi tullut Raekallio nauttii saadessaan tuoda konserteissaan esille harvemminkin soitettuja pianomusiikin helmiä.

Mäntän kuvataideviikoilla tuore näkymä suomalaiseen nykytaiteeseen


  Tänä kesänä 10.6.–31.8. järjestettävät Mäntän kuvataideviikot tarjoavat nykytaiteen ystäville mielenkiintoisia näkökulmia elämänmittaiseen matkaan. Näyttely toimii eräänlaisena ajattelun laboratoriona. Näyttelyn nimi Löytäjä saa pitää haastaa katsojan peilaamaan omaa sielunmaailmaansa: kuinka olemme, kuinka olemme olleet ja kuinka voisimme olla tässä maailmassa ja ajassa. Kukin taiteilija on oman teemansa vaskooli, ja he ovat luoneet teoksensa omista lähtökohdistaan käsin.

  – Eikä teoksesta ole välttämätöntä pitää, jotta se voisi toimia peilinä omalle itselle, huomauttaa kuraattori Ilona Valkonen.

Runsaasti kotimaisia mutta myös ulkomaisia nimiä

  Tänä vuonna Pekilossa järjestettävät Mäntän kuvataideviikot ovat järjestyksessään jo seitsemännettoista, ja tapahtuma on löytänyt paikkansa yhtenä merkittävimmistä nykytaiteen tapahtumista maassamme. Tämän kesän Mäntän kuvataideviikoilla nähdään 34 taiteilijan tai taiteilijaryhmän teoksia. Suurin osa näyttelyyn osallistuvista taiteilijoista on kotimaisia tekijöitä, mutta joukossa on myös sellaisia ulkomaisia nimiä, joilla on jotakin kosketuspintaa Suomeen. Näyttelyn teokset kattavat erilaisia maailman hahmottamisen tapoja ja tekotavat ovat nykytaiteelle tyypillisesti monimuotoisia ja uutta etsiviä.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »