Nro 3-2012
Luokittelu: Savo ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vesanto, Reiska-MM, jalkapalloturnaus, Reino ja Aino, tohvelit


Tohvelit jalassa pelaaminen ei ole ihan niin yksinkertaista! Kuva: Reiska-MM

Tohvelisankarit pelikentillä

Vesannolla 19.–21.7.2012 järjestetään jo kuudetta kertaa ratkiriemukkaat Reiska-jalkapallon MM-kisat. Tässä jalkapalloturnauksessa kenkä lähtee tavallista helpommin jalasta, sillä pelijalkineina käytetään ainoastaan aitoja Reinoja tai Ainoja, eikä niitä saa muunnella tai kiinnittää millään tyylillä jalkaan.


  Värikästä katsottavaa tarjoavat torstaina 19.7. tohveleissaan kirmaavat lapset, ja heidän turnauksensa jälkeen vuorossa ovat aikuiset.

Rennosti, mutta sääntöjä noudattaen


  Kisoihin on tulossa jälleen lähes tuhat pelaajaa. Mukaan mahtui 90 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta, ja enää tarjolla on varasijoja. Kussakin joukkueessa pelaa maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa, ja vaihtopelaajia on korkeintaan viisi. Pelivälineenä on kevyt lasten muovinen jalkapallo, ja pelikenttä on kooltaan noin 30 x 40 metriä. Peliaika on 1 x 15 minuuttia, mutta jatkopeleissä pitäisi jaksaa 2 x 10 minuuttia.

Sarjavalinta päämäärän mukaan


  Rennosta luonteestaan huolimatta Reiska-MM tarjoaa nimensä mukaisesti mahdollisuuden otella maailmanmestaruudesta. Miehiä titteli kiinnostaa naisia enemmän, sillä tänä vuonna maailmanmestaruudesta kisaa 24 miesten ja viisi naisten joukkuetta. Suurin osa naisista oli mukana harrastesarjassa, jossa tärkeintä on hauskanpito. Jalkapallolisenssin omaavien pelaajien määräkin on näissä joukkueissa rajattu korkeintaan kahteen.

Iloa ja yhdessä tekemistä

  Reiska-MM-tapahtumassa sekä pelaajat että yleisö huokuvat iloa ja rentoutta, nauttimisen fiilistä. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja uudet kokemukset. Esimakua tapahtuman luonteesta antavat joukkueiden nimet. Miesten kilpasarjassa pelaavat sellaisetkin joukkueet kuin Kolokkipolovet Kuopio-Vesannon alueelta, Horoköllit sieltä sun tiältä sekä FC Yökastelijat Suonenjoelta. MC Kippeet Ukkelit tulevat Helsinki-Oulu välimaastosta. Kansainvälisyyttä kilpasarjaan tuo Iron Bond, Euroopasta ja harrastesarjaan Estonia Viron Kadrinasta. Virolaisia kanssa harrastesarjassa pelaavat myös mm. FC LöysätNilkat Vantaalta, FC Pispalan Tohvelisankarit Tampereelta ja Testi Mualima Ivalosta.

  Naisten maailmanmestaruutta puolustaa Mansikkatytöt Suonenjoelta. Harrastesarjassa mukana ovat mm. FC Hellapoliisit Kinnulasta, FC Pyryharakat Karkkilasta, Lipeen Liukkaat Lievestuoreelta, Narisevat Kurtut Vesannolta, Ranskalaiset sisäköt Kouvolasta ja Sukkula Sutturat Pieksämäeltä. Myös naisten harrastesarjassa on yksi kansainvälinen joukkue, Körsbär, joka niin ikään ilmoittaa tulevansa Euroopasta.

  Luvassa on siis hurttia huumoria, hupaisia tilanteita ja mukavaa oheisohjelmaa. Vaikka peliin ei osallistuisikaan, paikalle kannattaa lähteä nauttimaan suomalaisen sankaritohvelin ja tohvelisankareiden ikiomasta juhlasta!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »